Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2012 01:09

НАТО стурбоване постійними порушеннями Сирії турецького кордону

НАТО стурбоване постійними порушеннями Сирії турецького кордону
ФОТО: 24tv.ua

НАТО висловлює стурбованість систематичними порушеннями турецького кордону з боку Сирії, говориться в заяві Північноатлантичного альянсу за підсумками зустрічі на рівні голів МЗС країн-членів альянсу, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

"Ситуація на південно-східному кордоні НАТО і повторювані порушення турецького кордону викликають серйозні побоювання. Як Північноатлантичний альянс вже пояснив 26 червня і 3 жовтня, ми висловлюємо солідарність з Туреччиною. Ми, міністри закордонних справ країн-членів НАТО, заявляємо про своє прагнення протистояти загрозам і захищати Туреччину", - наголошується в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вхід турків до Сирії потрібен американцям

Як повідомлялося, в НАТО позитивно відповіли на прохання Туреччини про розміщення на турецько-сирійському кордоні ракетних комплексів "Петріот".

"Ми сказали турецькому народу: ми рішуче налаштовані обороняти вас і вашу територію", - заявив А.Фог Расмуссен, виступаючи на прес-конференції в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу після засідання Ради НАТО.

Він підкреслив оборонний характер цього рішення і подякував владі Нідерландів і Німеччини, які нададуть ці ракети для посилення оборони Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «НАТО стурбоване постійними порушеннями Сирії турецького кордону ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути