субота, 10 червня 2017 13:07

Наслідування іноземних моделей господарювання знищить Україну - Корнацький

Наслідування іноземних моделей господарювання знищить Україну - Корнацький
Народний депутат Аркадій Корнацький: "Сьогодні село перебуває у стані такої деградації, що скоро настане момент неповернення"

Україна піде в небуття як держава, якщо чиновники наслідуватимуть іноземні моделі господарювання на землі. Бо це шкоди селу, на якому тримається країна.

Про це Gazeta.ua заявив народний депутат Аркадій Корнацький, автор законопроекту №5535-1 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

"Проблема земельної реформи - абсолютно хворобливий намір влади зробити щось відповідно до іноземної моделі. Хлібом не годуй – дай зробити так, як у Польщі чи Франції", - каже народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мораторію на землю в Україні не існує

Автор законопроекту №5535-1 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" переконаний, що Україна повинна мати власну модель сільського господарювання.

"У нас є свої об'єктивні реальності, які склались за останні сто років, - каже Корнацький. - За кордоном землекористування, способи аграрного бізнесу складались сотнями років. Там з'являлись наділи по 5-10-12 га. Люди віками вчились на них господарювати. Спочатку вручну, потім – за допомогою простих механізмів, зараз – за допомогою високотехнологічних інструментів обробітку. У них це все є. Вони звикли до маленьких ділянок - у них не було великопілля. У нас - все навпаки. То чому треба займатися цим мавпуванням?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельну мафію України очолює Гройсман - Корнацький

Аркадій Корнацький запевняє, що наслідування іноземних моделей господарювання шкодить селянам.

"Сьогодні село перебуває у стані такої деградації, що скоро настане момент неповернення. Якщо негайно не вжити заходів і не припинити оце безумство, оцю корупцію. Якщо це не почнемо вживати заходів до відродження нормальних земельних право стосунків, до правильної постановки аграрної політики, до впровадження нової сільської політики – село піде в небуття. А з селом не стане і України. Бо Україна тримається на селі, на сільській традиції і сільській території" - каже народний депутат.

Деталі читайте тут: Український земельний хрест: смерть чи воскресіння?

Зараз ви читаєте новину «Наслідування іноземних моделей господарювання знищить Україну - Корнацький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути