четвер, 08 червня 2017 13:14

Земельну мафію України очолює Гройсман - Корнацький

Земельну мафію України очолює Гройсман - Корнацький
Народний депутат Аркадій Корнацький: "Прем'єр-міністр Володимир Гройсман хоче за допомогою хитрих механізмів роздерибанити українську землю"

У дерибані землі українських селян зацікавлений прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і перший заступник міністра аграрної політики Максим Мартинюк.

Про це Gazeta.ua заявив народний депутат Аркадій Корнацький, автор законопроекту №5535-1 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

"Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман очолює українську земельну мафію з весни 2014 року. Він забрав цей шмат загальноукраїнського корупційного пирога під себе. І пан Мартинюк – перший заступник міністра агрополітики, - каже народний депутат. - Вони – провідники корупційних схем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мораторій не захищає селян від обезземелення - Корнацький

Дію корупційних схем у сфері земельних правовідносин можна було припинити 3 роки тому, вважає Аркадій Корнацький.

"Я маю на увазі ті повноваження Держгеокадастру, які йому надали "регіонали". Їх треба було припинити і повернути повноваження з розпорядження землями на місця – у сільські, селищні і міські ради. Гройсман цього не зробив і не планує з однієї причини. Хоче за допомогою хитрих механізмів, які передбачають їхні законопроекти про обіг земель сільськогосподарського призначення, роздерибанити землю. Що таке 200 га в одні руки? Це 5 осіб і тисяча гектарів - твої. Тим більше, що ці 5 людей не обов'язково мають бути селянами. Та вони легко знайдуть 50 тисяч таких підставних осіб. За використання паспорта людині заплатять пару тисяч гривень і все, заволодіють всією землею", – каже народний депутат.

Подробиці читайте тут: Український земельний хрест: смерть чи воскресіння?

Зараз ви читаєте новину «Земельну мафію України очолює Гройсман - Корнацький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути