понеділок, 16 липня 2018 11:57

Насіров запропонував Холодницькому відкликати обвинувачення

Насіров запропонував Холодницькому відкликати обвинувачення
Роман Насіров має носити електронний браслет щонайменше до 15 серпня. Фото: slovoidilo.ua

Звільнений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров запропонував керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому відмовитися від обвинувачення.

Про це він написав у відкритому листі до антикорупційного прокурора.

Насіров нагадав Холодницькому його ж слова про те, що детективи НАБУ фальсифікували матеріали окремих справ, зазначив, що "на власному досвіді це відчув", і закликав перевірити провадження щодо нього.

Він вважає, що Холодницький як процесуальний керівник його провадження повинен особисто вивчити матеріали справи, де знайде "не тільки абсурд і граматичні помилки, а й повну невідповідність вимогам Кримінального процесуального кодексу України".

"Усунувшись від виконання функцій процесуального керівника у моїй справі, на вас особисто лежить відповідальність за все те беззаконня, що відбувалось зі мною протягом півтора року... Закликаю вас як керівника групи прокурорів у моїй справі прийти на найближче судове засідання та особисто прочитати обвинувальний акт проти мене, надати належну правову оцінку всім процесуальним порушенням, допущеним під час досудового розслідування, вивчити матеріали сторони захисту, які ми готові повторно вам відкрити, та прийняти законне та обґрунтоване рішення про відмову від державного обвинувачення, оскільки в моїх діях не має не тільки складу злочину, а взагалі події злочину, і одночасно прийняти рішення про притягнення усіх винних осіб, які сфальсифікували кримінальну справу проти мене, до кримінальної відповідальності", - написав Насіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіров націлився на крісло Порошенка

10 листопада прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо Романа Насірова. Йому загрожує до 6 років в'язниці.

За даними слідства, Насіров причетний до "газової схеми Онищенка". На думку детективів, упродовж 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Насіров запропонував Холодницькому відкликати обвинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути