Ексклюзиви
пʼятниця, 10 листопада 2017 21:34

"Газову справу" передали до суду

 

Прокурори Спеціальної антикорупційної скерували до суду обвинувальний акт cтосовно Романа Насірова.

Відстороненому главі Державної фіскальної служби загрожує до шести років в'язниці, повідомили у прес-службі Національної антикорупційної прокуратури України.

За даними слідства, голова ДФС причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів, впродовж 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Зокрема, йдеться про рішення з розстрочення сплати рентних платежів, які ухвалено "заднім" числом, за відсутності обґрунтованих підстав й після настання встановлених дат сплати ренти згаданими компаніями. Розстрочення надавалися без погодження з боку Міністерства фінансів України, хоча їхній термін виходив за межі одного бюджетного року.

7 березня 2017 року Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в 100 млн грн. 16 березня Насіров вийшов на свободу після того, як його дружина внесла за нього визначену судом заставу.

Запобіжний захід Насірову кілька разів продовжували. Крім того, суд заарештував все наявне в державному реєстрі нерухоме майно відстороненого голови Державної фіскальної служби.

Зараз ви читаєте новину «"Газову справу" передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути