субота, 27 жовтня 2012 08:17

"Наші керівники мислять категоріями особистого, а не колективного зиску" — Сугоняко

"Наші керівники мислять категоріями особистого, а не колективного зиску" — Сугоняко
Кожна девальвація битиме по нас і робитиме біднішими, наголошує експерт Фото: economics.lb.ua

Сьогодні в Україні економічна структура сформована потребами глобальної економіки. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

"Нам не треба стільки металу, навіть кукурудзи, соняшнику й ріпаку. Вони знищують наші землі. Ми виявилися сировинним придатком інших країн. Донором, ресурсним і фінансовим, для світової економіки. І будь-яка проблема на зовнішніх ринках позначається на нас. Що таке обвал курсу гривні в 1,6 разу 2008 року? Це означає, що всі активи країни стали дешевші рівно на стільки ж. Ми стали дешевшою країною, біднішою. Кожна девальвація битиме по нас і робитиме біднішими", - наголосив він.

За словами Сугоняки, якби ми мали нормальну структуру економіки, а не експортоорієнтовану – для нас девальвація не була би проблемою.

"Японія, Євросоюз та США тепер якраз намагаються опустити свою валюту нижче від конкурентів. Бо за нормальної економіки низький курс – це вигоди з експорту, плюси, які ви отримуєте від інших. А якщо структура, коли потрібен величезний імпорт, то ми дотуємо інші країни, що завозять нам товари для вжитку. І наші керівники це знають, але це ж їхні фінансові інтереси. Вони мислять категоріями особистого, а не колективного зиску", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров хоче визначити критерії продовольчої безпеки України

Повне інтерв'ю з Олександром Сугоняком читайте у журналі "Країна" № 41 (144) за 25 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Наші керівники мислять категоріями особистого, а не колективного зиску" — Сугоняко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути