середа, 24 жовтня 2012 09:28

Бензин в Україні може подешевшати в листопаді - експерт

Бензин в Україні може подешевшати в листопаді - експерт
Фото: glavcom.ua

Зниження цін на нафту триває п'ятий день поспіль, за цей час різні сорти подешевшали на 5,7-6,2%. Падіння світових котирувань нафти не може не позначитися на Україні, де понад 80% продаваних нафтопродуктів вироблено з імпортної сировини, говорить експерт консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко.

Як передає його слова "Комерсант-Україна" в матеріалі "Нафта пішла на спад", збереження спадного тренда цін на нафту неминуче має привести до здешевлення бензинів на внутрішньому ринку вже на початку листопада.

"Трейдери будуть розпродавати накопичені запаси, щоб купити дешевші партії нафтопродуктів. Якщо ціни на світовому ринку продовжать падіння або навіть залишаться на нинішньому рівні, то вже на початку листопада споживачам варто очікувати зниження роздрібної ціни на 10-15 копійок за літр", - підрахував Сіренко.

Новий виток падіння цін було викликане побоюваннями щодо стану економіки країн Тихоокеанського регіону. За даними мінфіну Японії, обсяг експорту з країни у вересні знизився на 10,3% в річному вираженні.

Додаткового тиску на нафтові котирування надало повідомлення TransCanada Corp. про відновлення після триденної перерви прокачування нафти по нафтопроводу Keystone. Саме по цьому трубопроводу поставляється нафта з канадської провінції Альберта на американський термінал Кушинг. Його пропускна спроможність - 590 тис. барелів на добу. Нафтопровід вийде на повну потужність тільки наступного місяця, тим не менш інформація, що з'явилася, негативно позначилася на котируваннях нафти.

Зараз ви читаєте новину «Бензин в Україні може подешевшати в листопаді - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути