понеділок, 21 березня 2011 14:38

"Наша Україна" хоче збагатити викладачів за рахунок нардепів

"Наша Україна" хоче збагатити викладачів за рахунок нардепів

"Наша Україна" має намір внести зміни до чинного держбюджету з метою збільшення фінансування освітньої галузі за рахунок скорочення фінансування органів центральної влади.

Про це заявив голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко, повідомила партійна прес-служба.

За його словами, уряд Азарова проігнорував домовленості з представниками освітніх профспілок щодо упорядкування оплати праці на основі Єдиної тарифної сітки та поширення 20-відсоткових надбавок за престижність праці на всі категорії педагогічних працівників.

Наливайченко звернув увагу, що з 1 січня 2011 року величина посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки незаконно встановлена нижче мінімальної заробітної плати – на рівні 613 гривень. Через це працівники освіти втрачають значну частку своїх доходів, а їх зарплати не задовольняють навіть нагальних життєвих потреб.

Політик також нагадав, що в держбюджеті на 2011 рік видатки на утримання органів центральної влади були збільшені в середньому на 40%, в той же час видатки на освітню галузь - тільки на 2,9%.

"Для того, щоб поширити виплату 20% надбавки до зарплатні на всі категорії педагогічних працівників, необхідно близько  2 млрд. грн. Натомість на діяльність тільки 450 депутатів ВР виділено близько 1 млрд. грн.", - підкреслив "нашоукраїнець".

"Ми ініціюватимемо внесення змін до чинного держбюджету з метою збільшення фінансування освітньої галузі за рахунок скорочення фінансування органів центральної влади", - резюмував Наливайченко.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" хоче збагатити викладачів за рахунок нардепів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути