Ексклюзиви
пʼятниця, 18 березня 2011 18:39

"Наша Україна" хоче затягнути нардепам паски

"Наша Україна" хоче затягнути нардепам паски

"Наша Україна" внесе на розгляд парламенту законопроект, який передбачатиме радикальне скорочення кошторису Верховної Ради та перенаправлення цих коштів на програми соціального захисту та розвитку, які недостатньо профінансовані в цьогорічному бюджеті.

З такою обіцянкою виступив голова політради партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко, повідомила партійна прес-служба.

За його словами, народні депутати від партії "Наша Україна" виступають категорично проти "паразитуючого кошторису" Верховної Ради на 2011 рік.

"Кошторис Верховної Ради в розрахунку на одного народного депутата щомісячно становить 181 тис. грн. Офіційний прожитковий мінімум та мінімальна заробітна плата для звичайного громадянина – близько 1 тис. грн. Мінімальна пенсія – 750 грн. Це - кричуща, дика несправедливість у розподілі бюджетних видатків", – наголосив Наливайченко.

"Влада паразитує на країні, несправедливо присвоюючи собі величезні бюджетні кошти, які формуються з податків громадян. Це особливо цинічно на фоні того, що, за повідомленням віце-прем'єра Тігіпка, на здійснення соціальних виплат в держбюджеті на 2011 рік передбачено на 160 мільярдів гривень менше, ніж гарантується законодавством", - додав "нашоукраїнець".

Він звернув увагу, що річний бюджет парламенту – 980 млн. грн. - в майже 5 разів перевищує річні видатки на програми молодіжного житлового кредитування (близько 200 млн. грн.), в 9 разів – на охорону культурної спадщини (113,3 млн. грн.), в 15 разів – на модернізацію загальної освіти (64 млн. грн.), в 40 разів – на програму забезпечення молоді першим робочим місцем (25 млн. грн.).

Крім того, видатки на санаторійне оздоровлення 450 народних депутатів становлять 37,7 млн. грн., в той же час на оздоровлення 2,6 млн. інвалідів з держбюджету виділено всього 45 млн. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" хоче затягнути нардепам паски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути