четвер, 10 березня 2011 13:48

"Наша Україна" погрожує Литвину його відставкою

"Наша Україна" погрожує Литвину його відставкою

Спікер парламенту Володимир Литвин намагається уникнути відповідальності за порушення депутатами Конституції при голосуванні чужими картками, тому "Наша Україна" вимагає від нього негайно ввести в дію нову систему голосування, яка позбавить  депутатів можливості порушувати основний закон.

Про це заявив керівник партійної групи "Наша Україна", народний депутат Зиновій Шкутяк з приводу пропозиції Литвина провести чергову дискусію на цю тему у Верховній Раді, повідомляє партійна прес-служба.

"Нашоукраїнець" нагадав, що 2 березня Литвин публічно пообіцяв впродовж тижня підписати розпорядження про введення в дію модернізованої сенсорної системи особистого голосування депутатів, однак тепер відмовляється від цього.

"Литвин дав задній хід, оскільки особисте голосування народних депутатів, відповідно до 84 статті Конституції, не входить у плани владної більшості у Верховній Раді. Владі вигідно, коли одні депутати голосують за інших, адже це спрощує контроль над парламентом та полегшує прийняття антинародних рішень, таких як, наприклад, ратифікація "харківських угод" або урядовий проект пенсійної реформи", - пояснив Шкутяк.

Відтак, народний депутат наголосив: "Наша Україна" вимагає від голови Верховної Ради Володимира Литвина невідкладно ввести в дію нову систему голосування, яка позбавить  депутатів можливості порушувати Конституцію. Якщо Литвин і надалі виявлятиме злочинну бездіяльність з приводу протиправного голосування парламенту, ми ініціюватимемо його відставку та притягнення до відповідальності в судовому порядку", - підкреслив опозиціонер.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Володимир Литвин запевнив, що рішуче налаштований на те, щоб ввести систему голосування "Рада-3" в парламенті.

"Якби це залежало виключно від мене, то наступного тижня вже було б розпорядження з цього приводу... Якщо потрібно буде приймати постанову Верховної Ради, відповідний проект постанови також мною буде внесено", - пообіцяв керівник парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" погрожує Литвину його відставкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути