четвер, 10 березня 2011 12:41

Литвин не хоче "виносити сміття із хати"

Литвин не хоче "виносити сміття із хати"

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що не слід виносити внутрішні проблеми на зовнішній суд. Усі питання, на його думку, мають вирішуватись всередині країни.

Про це спікер ВР заявив у рамках офіційного візиту до Республіки Хорватія, де він зустрівся з представниками української та русинської діаспори, повідомляє прес-служба парламенту.

Литвин також зазначив, що для розбудови потужної України потрібно "порозуміння всередині країни", розуміння шляхів вирішення ключових питань, серед яких він назвав проведення пенсійної реформи, інвентаризацію законів соціального спрямування, та, у разі потреби, внесення до них змін, спрямованих на забезпечення належного соціального захисту громадян.

При цьому керівник парламенту наголосив, що політики також мають діяти "в одному напрямку, реалізовуючи кращу ідею облаштування країни та прислуховуючись до меншості", і "не виносити внутрішні проблеми на зовнішній суд".

"Розмова повинна бути всередині країни", - підкреслив парламентарій.

"Ми не усвідомили Україну, яку треба знати, розуміти, - сказав Литвин. - Необхідно знати джерела, звичаї та традиції, усвідомити роль українства у світових процесах, у тому числі, європейських".

У цьому контексті голова Верховної Ради висловився за необхідність популяризувати історію України, забезпечивши її переклад на європейські мови з відповідними адаптаціями та коментарями.

Водночас, торкаючись питання збереження української мови, нардеп підкреслив, що "перемагає та мова, яка більш конкурентна".

"Це повинна бути мова інформатики, високої культури, високих технологій та літератури", - резюмував Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не хоче "виносити сміття із хати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути