четвер, 14 лютого 2013 18:37

Народні депутати є найпершими порушниками законів - Розенко

Народний депутат від фракції УДАР Павло Розенко на своїй сторінці в Фейсбуці опублікував фото, де його колега Олександр Мочков у парламенті тримає в руках Регламент Верховної Ради України з підписом: "Чергуємо та готуємось до протистояння з опонентами в правовому полі!".

Автор: Фото: facebook.com
 

Розенко прокоментував Gazeta.ua свій пост у соцмережі.

"Мова йде про те, що робота у Верховній Раді поділяється зокрема й на роботу в сесійній залі, - говорить він. - Вона має відбуватися за тими міжнародними стандартами, які зафіксовані в тому числі й у Регламенті ВР України. І дотримання цього Регламенту - одна з базових позицій, які мають бути присутні, і яких має дотримуватися парламент. Адже це закон ВРУ, нею підписаний, який регламентує діяльність цієї Ради".

За словами "ударівця", парадоксом є те, що головний законодавчий орган країни є найпершим порушником законів.

"Тому ми створюємо такий сигнал до суспільства, що Верховна Рада та її депутати є першими людьми, які повинні виконувати, в тому числі й законодавство щодо себе. На жаль, у нас ця практика останніх років показує лише те, що народні депутати, зокрема й попереднього скликання, є першими, хто порушує закон", - зазначив Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим далі "Регіони" затягують питання з кнопкодавством, тим більше плюсів заробляють опозиції - експерт

Він також наголосив, що парламентська більшість своїми незаконними голосуваннями призвела до нинішньої політичної кризи.

"Сьогодні ці події, які відбуваються у Раді, є наслідком того, що і парламентська більшість, і спікер є людьми, які, на жаль, демонструють свою неповагу, а то й навіть зневагу до основоположного документу Верховної Ради. Саме масові порушення законів України, регламенту при голосуванні й за премєр-міністра, і за голову Нацбанку, і по всіх питаннях порядку денного якраз призвели сьогодні до тієї політичної кризи, яку ми маємо у парламенті", - вважає політик.

Нагадаємо, представники опозиції вранці 5 лютого заблокували президію і трибуну в залі засідань Верховної Ради. Вони вимагають ввести персональне голосування. Відтоді у парламенті продовжують постійно чергувати нардепи від УДАРу.

Зараз ви читаєте новину «Народні депутати є найпершими порушниками законів - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути