четвер, 08 вересня 2022 12:19

Нардепу, який "тихенько йшов у ліс", проситимуть заставу трохи більш як $1 тис. – ЗМІ

Нардепу, який "тихенько йшов у ліс", проситимуть заставу трохи більш як $1 тис. – ЗМІ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжного заходу для нардепа Олександра Трухіна. Фото: facebook.com/aleksandrtrukhin40

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжного заходу для нардепа Олександра Трухіна.

Депутата від "Слуги народу" звинувачують у спробі дати хабар патрульним, щоб ті відпустили його з місця ДТП. Трухіна можуть не брати під варту, якщо заплатить 52 тис. грн застави, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спійманий на хабарі "слуга" вийшов із партії

Саме про таку суму йдеться у клопотанні.

"Це максимум, який дозволяє закон у цьому провадженні", – сказав співрозмовник агентства із САП.

Про час судового засідання поки повідомлень немає.

7 вересня стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила підозру народному депутату від "Слуги народу" Олександру Трухіну. Ідеться про ДТП на Бориспільській трасі, з місця якого нардеп хотів утекти рік тому.

У лютому журналісти опублікували відео, на якому Трухін намагався залишити місце ДТП, підкупити поліцейських, обіцяв поговорити з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Аварія сталася 23 серпня на Бориспільському шосе під Києвом. З повідомлень ЗМІ Audi, у якому був п'яний нардеп, не дотрималося безпечної дистанції і на великій швидкості в'їхало у Ford. А той – у Daewoo. Ушкоджень зазнали шестеро людей.

"Сергію, іди сюди. Давай тихенько я зараз у ліс відійду", – каже "слуга" поліцейському. "Хлопці, принесіть мені сумку з багажника. Там стоїть звичайна спортивна сумка. Там 150 тисяч, і я пішов", – також говорить "слуга".

Трухін контролює більшість членів бюджетного комітету Верховної Ради, повідомляли журналісти. Після скандалу нардеп заявив, що не збирається складати мандат.

У серпні цьогоріч стало відомо, що суд призначив 850 грн штрафу чоловіку, який їхав в авто з Трухіним. Чоловік взяв на себе провину за ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Нардепу, який "тихенько йшов у ліс", проситимуть заставу трохи більш як $1 тис. – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути