середа, 07 вересня 2022 18:46

Оголосили підозру "слузі" Трухіну, який "тихенько відійшов у ліс"

Оголосили підозру "слузі" Трухіну, який "тихенько відійшов у ліс"
Олександр Трухін (праворуч) є заступником голови Комітету з питань бюджету. Фото: Bihus.info

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила підозру народному депутату від "Слуги народу" Олександру Трухіну.

Йдеться про ДТП на Бориспільській трасі, з якого нардеп хотів втекти рік тому. Про отримання підозри "слуга" написав у Facebook.

Трухіна підозрюють у спробі дати хабаря поліцейським на місці аварії.

"Повідомлено про підозру народному депутату, який за "150 тисяч" намагався підкупити патрульних поліцейських", – пише САП.

"Сьогодні отримав від САП підозру щодо одного з епізодів ДТП, яке сталося рік тому на Бориспільській трасі. На вручення підозри я з'явився добровільно, нікуди не втікав і втікати не збираюся", – повідомив нардеп.

Пообіцяв співпрацювати зі слідством і брати участь у всіх слідчих діях.

Також заявив, що звернувся до голови фракції "СН" Давида Арахамії "з проханням призупинити членство на період розслідування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому війна, а кому нова модель Audi: "слуги народу" і колишні з ОПЗЖ шикують

"У серпні 2021 року народний обранець став учасником ДТП, в результаті якої постраждали шість осіб. Перебуваючи на місці ДТП, нардеп запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 150 тисяч без зазначення грошової одиниці за безперешкодне залишення місця ДТП. Зі слів народного обранця, ці кошти були в автомобілі, у якому він їхав", – повідомила САП.

Також правоохоронці заявили, що детективи НАБУ зібрали достатньо доказів.

Санкція статті передбачає максимальне покарання до чотирьох років позбавлення волі, нагадали.

Олександр Трухін обирався до парламенту від партії "Слуга народу" по округу в Дніпропетровській області. Є заступником голови Комітету з питань бюджету.

У лютому журналісти опублікували відео, на якому Трухін намагався залишити місце ДТП, підкупити поліцейських, обіцяв поговорити з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Аварія сталася 23 серпня на Бориспільському шосе під Києвом. З повідомлень ЗМІ Audi, в якому був п'яний нардеп, не дотрималося безпечної дистанції і на великій швидкості в'їхало у Ford. А той у свою чергу – в Daewoo. Тілесні ушкодження отримали шестеро людей, зокрема голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі і його помічник.

"Сергію, йди сюди. Давай тихенько я зараз у ліс відійду", – каже "слуга" поліцейському. "Хлопці, принесіть мені сумку з багажника. Там стоїть звичайна спортивна сумка. Там 150 тисяч, і я пішов", – також говорить "слуга".

Трухін контролює більшість членів бюджетного комітету Верховної Ради, повідомляли журналісти. Після скандалу нардеп заявив, що не збирається складати мандат.

У серпні цього року стало відомо, що суд призначив 850 грн штрафу чоловіку, який їхав в авто з Трухіним. Чоловік взяв на себе провину за ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили підозру "слузі" Трухіну, який "тихенько відійшов у ліс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути