четвер, 06 червня 2013 07:23

Нардепи зібрали кілька томів документів та коробок з відео , які підтверджують фальсифікації у 2012

Нардепи зібрали кілька томів документів та коробок з відео , які підтверджують фальсифікації у 2012
Арсен Аваков. Фото: telegraf.com.ua

Тимчасова слідча комісія назбирала кілька коробок відео та томів документів, які підтверджують фальсифікації на виборах до Верховної Ради.

Про це в ефірі 5 каналу розповів народний депутат від фракції "Батьківщина" Арсеній Аваков, коментуючи роботу Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування порушень на  парламентських виборах 2012 року.

"Всі відео у нас було досліджено.  Крім того, у звіті  у нас є кілька томів документів, кілька коробок відео і протоколів з мокрими печатками. У нас по кожному округу є опис: схема фальсифікації, покази свідків, стенограми цих засідань комісій", - розповів він.

ТСК мала право розслідувати ситуацію лише на 5-ти так званих проблемних округах, однак порушення, за словами нардепа, були і в інших місцях.

"Ми мали мандат говорити про 5 округів. Але до нас прийшли матеріли  майже по 12 округам. Їх ми винесли в окремий розділ, просто інформаційний, оскільки це не предмет роботи нашої комісії", - пояснив Аваков.

Нардеп додав: "У нас було опитано кілька свідків, яких ми запрошували, зокрема і тих, кого прийнято відносити до влади. Більшість з них відповіли  письмово на всі наші запитання, а дехто з них був запрошений, але не з'явився. Так, наприклад, не з'явився суддя Кірєєв, голова Вищої ради юстиції не з'явився, посилаючись на різноманітні норми закону, і головний з них – це те, що не діє в Україні закон про Тимчасові слідчі комісії. Він не прийнятий ще парламентом, він знаходиться ще у другому читанні"

"На сьогодні влада використовує ТСК як "свисток відчаю": "нехай хлопці задовольняються", - наголосив Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи зібрали кілька томів документів та коробок з відео , які підтверджують фальсифікації у 2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути