понеділок, 17 червня 2013 08:44

Нардепи за бюджетні гроші відпочиватимуть в елітних санаторіях Криму і Карпат

Нардепи за бюджетні гроші відпочиватимуть в елітних санаторіях Криму і Карпат
Тиждень на одну особу у Криму обійдеться у 5152 грн. Фото: eporada.net.ua

Нардепам уже надійшли пропозиції вигідного літнього відпочинку.

Як розповіли у Верховній Раді, при купівлі путівки в елітні кримські санаторії "Дюльбер" (Місхор), "Морський прибій" (Місхор) і "Нижня Ореанда" (Ялта) їм компенсують 5 тис. грн. При поїздці у трускавецький "Кришталевий палац", санаторій "Моршинський", а також у дві здравниці під Києвом - "Пущу-Водицю" і санаторій "Конча-Заспа" - дадуть 4 тис.

Судячи з прайсів, таких сум вистачить навіть на повністю безкоштовний відпочинок. Так, тиждень на одного під Києвом обійдеться у 3542 грн, у Карпатах - у 2870 грн, а в Криму - у 5152 грн.

Водночас, за законопроект Мінсоцполітики про скорочення пільг нардепам, який пропонує урізати і матдопомогу на оздоровлення, на цій сесії Ради вже не проголосують.

"Його має розглянути Кабмін (засідання - по середах - ред.), - сказала міністр Наталія Королевська. - Навіть якщо це трапиться 26 червня, то у Раду він однозначно не встигне потрапити".

Нагадаємо, проект не передбачає безкоштовного відпочинку нардепів, скорочує кількість безкоштовних перельотів по країні і вводить штрафи за прогул засідань із 1147 грн (мінімальна зарплата) за день.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи за бюджетні гроші відпочиватимуть в елітних санаторіях Криму і Карпат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути