вівторок, 11 червня 2013 11:31

Українці заплатять 350 мільйонів за харчі для Міноборони

Українці заплатять 350 мільйонів за харчі для Міноборони
Міноборони замовило продуктів майже на 350 млн грн. Фото: tsn.ua

Міністерство оборони уклало низку угод на забезпечення харчами особового складу військових частин у 2013 році на загальну суму 348,78 млн грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Підряди отримали минулорічні харчувальники ПП "Артек-союз" (142,29 млн грн), ТОВ "Укрпродакорд ОР" (108,34 млн грн), і "новачки" - ТОВ "Адмет-Груп" (96,81 млн грн), ТОВ "Авіка" (36,18 млн грн).

Одеська компанія "Адмет-Груп" Ганни Бутенко і Олександра Горбенка отримала підряд Міноборони вперше у своїй історії, а дніпропетровська "Авіка" Олени Олешко - вперше за останні п'ять років. Ця фірма була постачальником до заснування "Вісника держзакупівель" у 2008 році".

Згідно із повідомленням, ці торги було оголошено ще у грудні минулого року, однак кілька компаній, чиї заявки було відхилено з різних причин, оскаржували тендери в Антимонопольному комітеті. Зрештою скарги було відхилено, однак на час оскарження Міноборони продовжувало контракти з минулорічними годувальниками, які програли на останніх тендерах, -  ТОВ "Метсобстар-ХК" (у 2013 році отримало 21,83 млн грн на продовження минулорічного підряди на час оскарження тендеру) і ТОВ "Оптукрпром-ВР" (18,25 млн грн).

Отже загальна сума, у яку обійшлись цьогорічні підряди на постачання харчів, становить 424,26 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці заплатять 350 мільйонів за харчі для Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути