Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 10:49

Нардепи спитали у Пшонки, чому СБУ тероризує "васильківських терористів"

Нардепи спитали у Пшонки, чому СБУ тероризує "васильківських терористів"

Дванадцять депутатів Верховної Ради України подали звернення до Генеральної прокуратури України із закликом перевірити законність дій СБУ в справі "васильківських терористів".

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі "Патріоту України", свої підписи під зверненням поставили парламентарії від фракцій "Наша Україна - Народна Самооборона", БЮТ та групи "Реформи заради майбутнього": Іван Заєць, Павло Мовчан, Лев Бірюк, Лілія Григорович, Володимир В'язівський, Зіновій Шкутяк, Остап Семерак, Олександр Чорноволенко, Олесь Доній, Віктор Терен, Юрій Ключковський та В'ячеслав Кириленко.

Документ вони подали на основі отриманої скарги від адвоката Дмитра Лошакова. У зверненні нардепи закликають державне відомство розглянути обставини, "які вказують на порушення встановленого законом порядку порушення та розслідування кримінальної справи, порушення прав та свобод громадян, вчинення співробітниками СБУ незаконних дій, спрямованих на фальсифікацію матеріалів кримінальної справи".

Парламентарії просять Генпрокуратуру забезпечити всебічний та обґрунтований розгляд цього питання.

Нагадаємо, 26 серпня Солом'янський суд м. Києва на два місяці заарештував депутатів Васильківської міськради Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза та помічника депутата Володимира Шпару з організації "Патріот України". СБУ порушила проти затриманих кримінальну справу, заявивши, що вони планували здійснити теракт.

Разом з тим, "Патріот України" та Соціал-національна асамблея заявили, що справа є сфальсифікована з ціллю знищити патріотичний рух загалом та конкретній організації, зокрема.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи спитали у Пшонки, чому СБУ тероризує "васильківських терористів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути