Ексклюзиви
середа, 15 грудня 2010 15:53

Нардепи бояться, що їх привалить купол Верховної Ради

Нардепи бояться, що їх привалить купол Верховної Ради

Народних депутатів може "привалити" у сесійній залі Верховної Ради.

Про це Gazeta.ua розповів заступник голови регламентного комітету, "бютівець" Сергій Сас.

"Через скорочення в бюджеті наступного року витрат на Верховну Раду в нас будуть проблеми, - зазначив він. - У порівнянні з попереднім роком зменшення відбулося на рівні 98 мільйонів. Це 12% від усього бюджету Ради. Якщо раніше було більше 800 мільйонів на парламент, то цього року трохи більше 700 мільйонів. Але і торік Верховна Рада не жирувала. А зараз з фінансового регулювання випаде цілий ряд речей. Це і безкоштовні перельоти депутатів, бо не буде за що фінансувати. Це як варіант. Ще проживання депутатів у готелі".

Водночас депутат наголосив, що можуть бути і страшніші речі.

"Чи критичні ці 10-12% недофінансування для Ради? Так, бо є низка проблем, які в нас не вирішуються роками. Наприклад, ремонт купола в сесійній залі. Він у такому жахливому стані знаходиться, що будь-коли може впасти. І ми постійно не виділяємо кошти на це. Нас неодноразово попереджав апарат, що купол в такому стані, що може просто впасти, бабахнути вниз і депутатів може привалити. Це не жарт. Це проблема. Стікляшки на куполі з металу, а він почав пропадати. Тому може в будь-який момент бабахнути", - поскаржився Сас.

Політик додав, що потрібен капітальний ремонт декількох інших парламентських приміщень.

"Якщо в попередні роки ми могли будувати житло для депутатів і для апарату, то тепер цього не буде. А людей важко без цього затримати в Раді. І тут виникає питання, - зазначив він. - В нас якраз нині буде засідання комітету, яке стосуватиметься цього питання. І будемо думати, як виходити із ситуації. Нам головне, щоб було нормальне забезпечення законотворчої діяльності. А на іншому будемо вжимати. Десь може не буде замінений комп'ютер чи ще щось. Пояски треба буде затягнути. Ми маємо якось лавірувати. Певні функції просто не виконуватимуться. Хочемо почати економити на папері. Для першого читання не будуть роздаватися законопроекти. Тільки до другого читання. Нехай депутати читають на комп'ютері".

Сас також розповів, що з боргом за опалення парламенту все вирішено.

"Наскільки я знаю, провели перерозподілення грошей і борги будуть погашені", - додав він.

Раніше повідомлялось, що у вбиральнях парламенту не вистачало туалетного паперу.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи бояться, що їх привалить купол Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути