понеділок, 04 листопада 2013 11:16

Нардеп: Янукович досі не зрозумів, що ЄС — це не базар

Нардеп: Янукович досі не зрозумів, що ЄС — це не базар
Сергій Соболєв. Фото: gazetavv.com

Завтра у Верховній Раді стане зрозуміло, куди рухається країна, і чого варті слова президента Віктора Януковича.

Так Gazeta.ua нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв прокоментував голосування у першому читанні законопроектів щодо лікування ув'язнених за кордоном.

"Яка там Партія регіонів ухвалює рішення? Що визначає Єфремов, Олійник чи Богословська? Все вирішує особисто Янукович. Яка команда буде від нього — так вони будуть "співати". Це сіра маса, яка нічого не визначає, не формує політику країни. Вміють тільки виконувати накази вождя", - зазначив він.

За словами політика, окрім долі Тимошенко, досі не вирішено ще три питання, необхідні для євроінтеграції — ухвалення закону про прокуратуру, зміни до судоустрою та виборчого законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича готуються до зриву підписання асоціації з ЄС - ЗМІ

"Янукович і надалі продовжує торгуватися із Євросоюзом. За всі ці роки він так і не зрозумів, що це не базар, а серйозні переговори. Якщо ти не виконуєш свої зобов'язання, реакція партнерів у відповідь буде такою самою. А залякувати когось, шантажувати Європу Росією та навпаки, неможливо", - наголосив Соболєв.

Нардеп вважає, що у Януковича немає іншого виходу, аніж підписувати асоціацію.

"Інакше 2014-й буде роком технічного дефолту України. Інших варіантів, як врятувати країну, аніж підписати Угоду, у Януковича не існує. Уже сьогодні невиплати по заробітних платах та соцзобов'язаннях сягають мільярдів. Якщо угода не буде підписана, він має піти у відставку. Це вже не він буде визначати, а люди, які сидять без зарплат та виплат, на закритих підприємствах", - зауважив парламентар.

Нагадаємо, комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності має розглянути три законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп: Янукович досі не зрозумів, що ЄС — це не базар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути