Ексклюзиви
неділя, 03 листопада 2013 17:40

Цього тижня українці боролись проти переслідування націоналістів та бездіяльності нардепів
5

З 28 жовтня – 3 листопада українці провели небагато акцій, проте мітингували проти наболілого: ужгородці хотіли скасувати перенесення осінніх канікул, кияни боролись проти бездіяльності парламенту, а дніпропетровці стояли за політв'язнів.

28 жовтня, Київ

Кількасот активістів Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та киян пікетували Міністерство внутрішніх справ України. Вони вимагали припинити кримінальне переслідування націоналістів.

В акції біля МВС взяли участь рідні та побратими більш як двадцяти свободівців, яких переслідує міліція. Учасники акції тримали портрети націоналістів.

 

 

28 жовтня, Ужгород

Близько півтисячі школярів та їхніх батьків на знак протесту проти перенесення осінніх канікул намагалися штурмом узяти будівлю мерії.

Будівлю закидали яйцями і туалетним папером. Остаточне рішення 30 жовтня ухвалили на засіданні міськвиконкому. Чиновники таки відмовилися повернути школярам канікули, мотивуючи це необхідністю економії тепла в зимовий період. Ужгород став єдиним обласним центром в Україні, де скасували осінні канікули.

29 жовтня, Київ

Відбулась акція проти бездіяльності парламенту "Депутате, віддай свою зарплату!". Організатор - профспілка "Серп і молот".

Близько двадцяти активістів протестували біля комітетів Верховної Ради України. "Верховна Рада за рік не прийняла жодного закону в інтересах народу", – мовиться у заяві мітингувальників.

/media/video/524225/1_524225.mp4

30 жовтня, Київ

На Майдані Незалежності відбулась презентація підписної кампанії на підтримку проведення референдуму з євроінтеграції. Там були виставлені 100 наметів, в яких всі охочі могли залишити свій підпис в підтримку Єврореферендуму.

Презентували кампанію ініціатор Єврореферендуму Сергій Бондарчук, співачка Марія Бурмака, політичний експерт Костянтин Матвієнко та представники регіональних об'єднань кампанії. Зокрема, з Києва, Харкова, Запоріжжя, Львова, Тернополя, Сум, Луганська, Чернігова та Одеси.

Нагадаємо, що акції на підтримку Єврореферендуму раніше відбулися у Луганську, Тернополі та Запоріжжі.

 

30 жовтня, Київ

В центрі столиці відбулась акція солідарності з політв'язнями України та Білорусі. Комітет визволення політв'язнів та Рух солідарності "Разом", активісти якого спеціально приїхали до Києва з Білорусі, вимагали звільнення 22 українських та 11 білоруських політв'язнів.

/media/video/524225/2_524225.mp4

31 жовтня, Київ

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС у її нинішній редакції означатиме відкриття шлюзів в Україні для пропаганди гомосексуалізму та руйнування традиційних сімейних цінностей. У цьому переконані активісти "Батьківського комітету України", Ініціативи за здоровий спосіб життя StreetWorkoutKiev та інших громадських організацій.

Тому вони провели акцію, звернувшись із відкритим листом по допомогу до екс-президента Польщі Олександра Квасневського, члена моніторингової місії Європарламента "Квасневський – Кокс".

 

 

1 листопада, Дніпропетровськ

Активісти Чорного Комітету провели в центрі міста акцію солідарності з українськими політв'язнями. В ході акції поширювались агітаційні матеріали, в яких розповідалось про політичні переслідування щодо громадських активістів в Україні.

Вони нагадали, що зараз в Україні за свою політичну діяльність перебувають за гратами декілька десятків активістів та відкрито ще декілька сотень кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Цього тижня українці боролись проти переслідування націоналістів та бездіяльності нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

115

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути