вівторок, 27 лютого 2018 10:59

Нам не перемогти корупцію, поки партійні боси беруть участь у призначенні силовиків - Рабінович

Нам не перемогти корупцію, поки партійні боси беруть участь у призначенні силовиків - Рабінович
Лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович вважає, що біда країни полягає в тому, що і судова влада, і правоохоронні органи залежать від партій

Побороти корупцію в Україні сьогодні можна тільки повністю перезапустивши систему, тому що переможці будь-яких виборів в Україні автоматично отримують всі важелі для розкрадання державного бюджету. Про це в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна" заявив народний депутат Верховної Ради, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Більшість українців думає, що в Європі або США зовсім немає корупції. Це помилка! Важливо те, як збудовані захисні механізми. Наша біда полягає в тому, що і судова влада, і правоохоронні органи залежать від партій. Очевидно, що силовики не притягнуть лідера парламентської партії до кримінальної відповідальності тільки тому, що партійні боси беруть участь у призначенні міністра внутрішніх справ. Вся наша Конституція написана таким чином, що той, хто приходить до влади, отримує всі важелі для розграбування України. І це парадокс, який потрібно міняти!" - підкреслив парламентарій.

Політик вважає справедливим дозволити опозиції контролювати силові структури, щоб влада "не змогла розкрадати країну".

"Всім відомо, що сьогодні представники правоохоронних органів люблять заводити антикорупційні справи, щоб їх же закривати за гроші. Для того щоб провладні політики не мали можливості "сидіти на потоках", потрібно щоб опозиція завжди контролювала силовий блок. Таким чином, у влади не буде спокуси красти, бо буде страх понести покарання. У нас же завжди виходить, що владі підпорядкований і економічний, і силовий блоки. Виходить, що миші стежать за сиром. Це неправильно, особливо якщо врахувати, що наша влада претендує на те, щоб її називали демократичною. Наприклад, при "тирані-Януковичі" опозиція очолювала тринадцять парламентських комітетів, при нинішньому ж "демократичному режимі" - жодного!" - нагадав Рабінович.

Ще одним засобом боротьби з корупцією лідер партії "За життя" вважає введення заборони на роботу держави з будь-якого роду офшорними компаніями.

"Ми давно пропонуємо заборонити держструктурам працювати з офшорними компаніями. Неприпустимо, що левова частка держзакупівель і тендерів проходить через фірми, зареєстровані в офшорних зонах. Я вже подав в Раду законопроект, що забороняє роботу держорганів з офшорами. У боротьбі з корупцією важливо одне: наявність бажання її викорінити", - констатував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Нам не перемогти корупцію, поки партійні боси беруть участь у призначенні силовиків - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути