понеділок, 13 вересня 2010 15:14

Наливайченка застерігають від фатального кроку

Наливайченка застерігають від фатального кроку

Політолог Михайло Басараб не виключає, що екс-голова СБУ Валентин Наливайченко найближчим часом очолить партію "Наша Україна".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Як варіант, на з"їзді можна прийняти поправки до статуту, і обрати Ющенка почесним головою партії. А на Наливайченка може бути покладена вся повнота функцій керівника партії. Не всім це подобається. Зокрема Вірі Ульянченко, яка багатьма сприймається, як монополіст на доступ до Віктора Андрійовича. Бо Наливайченко може послабити цей її монополізм. Тому його прихід вплине на перерозподіл сфер впливів всередині "Нашої України. Прихід Наливайченка – це більше бажання Віктора Ющенко, ніж його самого. Але він прийшов не для того, щоб бути рядовим членом партії чи одним із кількох десятків керівників партійних органів", - зазначив експерт.

Він наголосив, що зараз "Наша Україна" перебуває в достатньо скрутному становищі. При цьому політолог зазначив, що прихід Наливайченка не покращить ситуацію.

"Рейтинг цієї політичної сили катастрофічно впав. Тому у партії є серйозна проблема, як здолати прохідний бар"єр на місцевих виборах у багатьох регіонах, в тому числі на Західній Україні. Наливайченко – це людина, яка не має надзвичайно високого рівня електоральної підтримки в загальноукраїнському масштабі. Тому його прихід суттєво не покращить електоральні шанси "Нашої України". А для нього це може стати фатальним кроком і завадити йому у розвитку політичної кар"єри", - пояснив Басараб.

"За долю Віри Ульянченко можна не переживати. Це людина, яка зарекомендувала свою життєздатність навіть у критичних ситуаціях. У неї досить хороші стосунки з представниками великого бізнесу в Україні. Навіть якщо в неї нічого не вийде в "Нашій Україні", вона виживе в цій державі за будь-яких обставин і за будь-якої влади", - додав політолог.

Нагадаємо, що в суботу подала у відставку вся рада партії "Наша Україна" на чолі з головую ради Вірою Ульянченко.

На даний час Наливайченко очолює громадську організацію "Оновлення країни".

Зараз ви читаєте новину «Наливайченка застерігають від фатального кроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути