четвер, 29 жовтня 2020 17:20

Найдорожча виборча кампанія була у "Слуги народу" - ЗМІ

З-поміж кандидатів на посаду мера Києва найдорожчою була виборча кампанія нардепки від "Слуги народу" Ірини Верещук.

Про це повідомляє Громадянська мережа "ОПОРА" з посиланням на проміжні фінансові звіти 8 з 20 кандидатів на посаду міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Київради потрапляють 7 партій. Перелік кандидатів

Верещук витратила на кампанію понад 22 млн грн. Із них 95 тис. грн - на виготовлення матеріалів передвиборної агітації, 15 млн - на використання ЗМІ, 1,3 млн - на розміщення матеріалів передвиборної агітації в інтернеті та 5,7 млн - на зовнішню рекламу.

Кандидат від партії "Голос" Сергій Притула використав на кампанію понад 13 млн грн.

Андрій Пальчевський від політпартії "Перемога Пальчевського" - понад 2 млн грн.

Кандидат від партії "Громадський рух Миколи Томенка "Рідна країна" Микола Томенко використав на кампанію близько 414 тис. грн.

Михайло Поживанов від "Радикальної партії" на рекламу потратив 282 тис. грн. Сергій Гусовський від партії "За майбутнє" - 250 тис. грн, Олександр Попов від ОПЗЖ - 157 тис. грн.

 

Кандидат від партії "Екологічна альтернатива" Єгор Фірсов прозвітував, що на рахунок виборчого фонду кандидата не надходило коштів, тож не було й витрат.

Але "ОПОРА" фіксувала політрекламу зі сторінки Фірсова у Facebook. За даними мережі, рекламу кандидата оплачувала політсила, від якої він балотувався, і впродовж 5 вересня - 12 жовтня ці витрати становили понад $1,9 на 92 рекламні дописи.

За виборчим кодексом проміжні звіти кандидати повинні подати не пізніше, ніж за п'ять днів до дня голосування, а остаточний фінансовий звіт - не пізніш як на сьомий день після виборів, нагадали в мережі.

Чинний мер Києва Віталій Кличко на місцевих виборах 25 жовтня, за даними екзитполу, отримав 47,8% підтримки. На другому місці - представник партії "Опозиційна платформа - За життя" Олександр Попов (8,6%), на третьому - кандидат від партії "Голос" Сергій Притула (8,3%), на четвертому - кандидат від "Слуги народу" Ірина Верещук (8%). Замикає п'ятірку представник "Батьківщини" Олексій Кучеренко. Проте джерело, близьке до Київської територіальної виборчої комісії, повідомив у ЗМІ, що у Кличка є шанси на перемогу в першому турі. Так після опрацювання 67% бюлетенів він набирав близько 51% голосів. Другий - Попов (9,4%), третій - Притула (7,7%).

Зараз ви читаєте новину «Найдорожча виборча кампанія була у "Слуги народу" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути