понеділок, 12 лютого 2007 17:23

Найбагатший росіянин Дерипаска про Януковича, Ющенка і Україну

Найбагатший росіянин Дерипаска про Януковича, Ющенка і Україну
Власник холдингу "Базовий елемент" 49-річний Олег Дерипаска зі статком у $21,2 млрд перехопив лідерство в рейтингу російських мільярдерів у губернатора Чукотки та власника футбольного клубу "Челсі" Романа Абрамовича. Останній був три роки поспіль найбагатшим росіянином і наразі опустився на друге місце. Рейтинг складав російський журнал "Фінанс".

У березні минулого року Олег Дерипаска дав інтерв"ю російському виданню "Время Евразии". Через гострі висловлювання у бік пострадянських республік у політологічних колах у Росії довгий час це інтерв"ю сприймали як фальсифікацію.

Однак два тижні тому це інтерв"ю з"явилося на сайті Національної ради з корпоративного управління (НРКУ) Росії. Уривки з нього наводимо нижче.

"Чомусь помилково вважають, що Росія хотіла нав"язати Україні Віктора Януковича як президента. Ми, звичайно, фінансуємо його, але зовсім не з метою нав"язування Україні. Ми шукаємо в республіці адекватних менеджерів, і Янукович - лише один з можливих кандидатів"

"Ми - це реальна російська влада. А великий бізнес - це частина її технології", - пояснив Дерипаска.

"Ми побачили, що на суміжній з нами території абсолютно відсутні як представники ефективної бізнес-еліти, так і талановиті управлінці держапарату. Там всіх потрібно вчити. І ми прийняли рішення - не кидати ж цей шматок суші. Після цього ми почали експорт до республіки "загальнолюдських цінностей" - "свободу слова", "плюралізм", "свободу громадських об"єднань", ну і так далі. Та ж сама американська технологія, тільки вдосконалена. Усі балаболки, як Савік Шустер, Серьожа Доренко - всі зараз там. І так буде до тих пір, поки наші інтереси не досягнуть ступеня ефективного управління державою Україна".

"Ющенко трішки заблукав, - він подумав, що країною можна керувати з майдану, за допомогою оброблених ліберальними і націоналістичними ідеями студентів. Він помиляється, це ж очевидно для професіонала. Ми покажемо всім його помилки. Ви вже бачили розгубленість Ющенка в російсько-українській газовій війні".

"Так буде скрізь, де ми бачитимемо неконструктивне відношення до наших інтересів. Рік - два - три експорт "європейських стандартів", "загальнолюдських цінностей" і влада там буде приведена в адекватний стан. Після цього залишиться тільки підібрати управлінців".

"Ющенко поступово стає смішним. Особливо після того, як ми домовилися з Юлією Тимошенко. Вона, до речі, цілком адекватний і професійний політик, допомагала нам на Миколаївському глиноземному комбінаті. Тепер Ющенко нічого не залишається робити, як роз"їжджати по Європі і просити про підтримку. Результат його зусиль просто смішний - перед нами підлабузнюються з Європи, і з кожним днем все більше. Прийде час - всі цікаві фабрики, весь транспорт України буде наш. Це точно. От так робиться гра".

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Найбагатший росіянин Дерипаска про Януковича, Ющенка і Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути