Ексклюзиви
понеділок, 28 лютого 2011 18:31

"Нафтогаз" достроково розрахується з Фірташем

"Нафтогаз" достроково розрахується з Фірташем

"Нафтогаз" завершить передачу "РосУкрЕнерго" 12,1 мільярдів кубометрів газу до кінця весни поточного року.

За словами одного з учасників газового ринку, після цього трейдер продасть це паливо "Газпрому".

"РосУкрЕнерго" повністю реалізує 12,1 мільярдів кубометрів газу "Газпрому" для поставок у країни далекого зарубіжжя в період із грудня 2010 року по травень 2011 року", - розповів він.

Крім того, згідно до домовленостей "Газпром" збільшить поставки природного газу до України. Зокрема, якщо в другій декаді лютого щодня в країну надходило трохи більше 200 мільйонів кубометрів, то 22 і 23 лютого - 242-245 мільйонів кубометрів.

Раніше передбачалось, що "Нафтогаз" поверне РосУкрЕнерго 12,1 мільярдів кубометрів газу до кінця 2011 року. Цей газ український нафтогазовий монополіст мав купити у "Газпрому". Натомість швейцарський трейдер мав заплатити "Нафтогазу" 1,5 мільярди доларів.

Крім того, схемою передбачалося, що "Газпром" для полегшення закупівлі у нього газу повинен був надати "Нафтогазу" авансовий платіж за послуги транзиту в розмірі 1,5 мільярда доларів, який буде погашений в середньостроковій перспективі (залежно від обсягів транзиту та його ставки) з оплатою процентного доходу за ставкою 4%.

"Газпром" зі свого боку погодився збільшити щорічні обсяги транзиту газу через Україну до 112 мільярдів кубометрів зі 100 мільярдів кубометрів, передбачених контрактом.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" достроково розрахується з Фірташем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути