субота, 01 вересня 2012 10:22

Над Тимошенко продовжуватимуть знущатися, забираючи її майно - Кармазін

Над Тимошенко продовжуватимуть знущатися, забираючи її майно - Кармазін
Юрій Кармазін впевнений, що вирок Тимошекно скоро скасують. Фото: karmazin.org.ua

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не зможе виплатити 1,5 млрд грн, які у неї вимагає суд.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Юрій Кармазін. Він наголосив, що сума, яку намагаються витребувати у колишнього прем'єр-міністра є прецедентною для українського судочинства.

"Ніколи у судовій практиці не вимагали таких стягувань. Такого не було ніколи, ніде і не може бути того, що хочуть стягнути таку суму. Зрозуміло, що таких коштів Тимошенко не може знайти. Тому це буде продовженням знущання над нею - будуть описувати її власні речі, її майно. І це лише для того, аби познущатися, інакше це розглядати не можна. Працюватиме саме моральний фактор", - наголосив політик.

Водночас, він переконаний, що вирок Тимошенко скасується і їй не доведеться виплачувати це відшкодування.

"Все це дурниця і вирок буде скасований, разом і з цим відшкодуванням. Зрозуміло, що у неї немає такого майна, яке б покрило те, що від неї вимагають. У ЗМІ була інформація про те, що обороти компанії, якою керувала Тимошенко, великі і сягали мільярдів. Але це зовсім різні речі - це ж обороти компанії, а не її особисті, і вони не завжди значать прибутки. У самої Тимошенко такого майна немає", - підкреслив Кармазін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросуд може винести рішення у справі Тимошенко через 2-4 місяці

Нардеп додав: "Це величезна помилка, яку робить не тільки українська феміда, це величезний злочин проти України, проти її майбутнього, проти всіх людей, особливо молоді, бо їм закривається фактично шлях до Європи".

Кармазін наголосив, що йому соромно за українське судочинство і зокрема за той процес, який відбувався над Тимошенко.

"Мені дуже було соромно за ту феміду, яка була представлена суду, коли люди в залі кричали "Ганьба", коли сідали у відповідь на те, що вони не хотіли стояти перед такою фемідою. Мені дуже було соромно перед присутнім Олександром Квасневським за те, що він бачить таку Україну", - наголосив нардеп, розповідаючи про день оголошення рішення Вищого спеціалізованого суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідерам ЄС шкода, що Тимошенко та Луценко не братимуть участь у виборах

Нагадаємо, що 29 серпня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ залишив без змін обвинувальний вирок колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко. ЇЇ засуджено до сьоми років увязнення. Також суд постановив, що Тимошенко має відшкодувтаи державі 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Над Тимошенко продовжуватимуть знущатися, забираючи її майно - Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути