Ексклюзиви
неділя, 04 липня 2010 13:09

Націоналістам порадили гуртуватися навколо "Свободи"

Націоналістам порадили гуртуватися навколо "Свободи"

Націоналістичні сили мають змогу потрапити до Верховної Ради лише у тому випадку, якщо будуть гуртуватися навколо всеукраїнського об'єднання "Свобода", - вважає львівський політолог Анатолій Романюк.

"Свобода" наразі – найрейтинговіша націоналістична сила, - розповів він у коментарі "Gazeta.ua". - Проте вона досі не вийшла за межі регіональної структури. Якщо партія зможе згуртувати навколо себе однодумців, це додасть їй симпатій.

На його думку, решту націоналістичних організацій не матимуть шансів на виборах, навіть якщо заявляться одним блоком.

"Ці структури останнім часом втратили вплив. Перш за все не викликають довіри їхні лідери. Маємо гіркий досвід Олега Війтович, який з УНА-УНСО перейшов до СДПУ (о). Або Дмитра Корчинського, який був у лавах тієї ж УНА-УНСО, а тепер декларує зовсім протилежні позиції.

Чи націоналіст Роман Козак, який заявами про громадянство дружини Ющенка впливав на його рейтинг. Крім того, більшість націоналістичних організацій довгий час орієнтувалися на старших людей, не залучали молодь. Через це трапився значний розрив поколінь".

Нагадаємо, 27 червня у Львові було підписано декларацію про об'єднання націоналістичних сил. Документ підписали представники КУН, УНА-УНСО, Української партії, ВО "Тризуб", Центру національного відродження імені Степана Бандери, ОУН-мельниківців, Братства вояків ОУН-УПА, Спілки політв"язнів та репресованих, ГО "Вічна Україна" та низки інших партій та громадських організацій правого спрямування.

Зараз ви читаєте новину «Націоналістам порадили гуртуватися навколо "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути