понеділок, 07 травня 2012 12:08

Націоналіст розповів, кого варто вшанувати 9 травня

Націоналіст розповів, кого варто вшанувати 9 травня
Ігор Мазур вважає, що солдати ВВВ заслуговують на повагу. Фото: sd.org.ua

В УНА-УНСО нічого не мають проти тих, хто на День перемоги 9 травня піде класти квіти до пам'ятників Невідомому солдату. Водночас саму наявність таких монументів у нашій державі в організації вважають ще одним доказом злочинів "сталінської імперії" та комунізму.

Таку думку Gazeta.ua висловив один із лідерів націоналістичної організації Ігор Мазур.

За його словами, не можна допустити, щоб хтось у нашій державі вважав, що націоналісти забули про своїх рідних, які загинули від німецької окупації.

"9 травня я згадаю своїх обох дідів, які зі зброєю в руках боролись за те, у що вони вірили, поставлю свічку. Вони обидва воювали в радянській армії. Але мої діди не були карателями - вони зі зброєю в руках воювали проти тих, хто теж був із зброєю в руках. Вони визволили Україну від німецької навали", - відзначив Мазур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські люди бояться радикалів і більше вірять політичним балаболам - націоналіст

На думку націоналіста, воїни і офіцери, які вірили, що воюють за Батьківщину, заслуговують вшанування.

"Формат Батьківщини у кожного в голові був різний, але всі вірили, що воюють за рідну хату, матір та майбутнє своїх дітей. Тому я нормально відношусь до тих, хто в цей день піде і покладе квіти пам'яті цих воїнів", - наголосив унсовець.

Разом з тим, він додав, що не варто вшановувати Сталіна та класти квіти до пам'ятників НКВДістам, а твердження, що Велика Вітчизняна війна була "за Сталіна та Радянський Союз" - це "зомбована і забита в голову мільйонів ідея".

"У комуністів був свій метод нищення нашої нації. Наприклад, це загрядзагони, які стріляли у спини наших солдат. Класти квіти варто не до пам'ятника Сталіну у Запоріжжі, не до монументів чекістам-НКВДістам, а до могили Невідомого солдата, якого як бидло гнали на передову. Невідомий солдат - це ще один камінь в комунізм, сталінську імперію, яка про тих людей, які за неї воювали, не хотіла навіть залишити згадку", - заявив Мазур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців закликають не танцювати 9 травня на кістках під "тоталітарну дудку"

Націоналіст також зауважив, що як людина, яка була на війнах, з повагою ставиться до людей, які побували на передовій.

"Під якими б прапорами вони не ходили, якщо вони не беруть участь у каральних акціях, я з повагою відношусь. Навіть до тих самих росіян, яких кидали не по їхній волі на Кавказ, де багато хто з них лишався людиною і намагався не воювати з місцевим населенням. На відміну від тих, хто, наприклад, у Чечні продавав снаряди від "Граду" своїм же ворогам для того, щоб потім за зароблені тисячі доларів побудувати собі хатинку на крові своїх же громадян", - резюмував Мазур.

Зараз ви читаєте новину «Націоналіст розповів, кого варто вшанувати 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути