Ексклюзиви
неділя, 28 жовтня 2012 14:06

На Закарпатті цигани голосують по двоє і беруть гроші за голоси

На Закарпатті цигани голосують по двоє і беруть гроші за голоси
Мешканцям ромського табору роздавали по 100-200 гривень. Фото: my-kr.com

Одразу на двох дільницях спостерігачами від УДАРу зафіксовані порушення, в яких фігурували роми.

Про це розповів кандидат від УДАРу Ростислав Буланов.

"У Берегові, поблизу школи №7, де розміщена виборча дільниця 210675, було помічено джип марки "Мазда". З машини, як стверджують спостерігачі, проводився підкуп виборців на користь кандидата-мажоритарника від Єдиного Центру. Поблизу даної дільниці знаходиться ромський табір, мешканцям якого роздавали 100-200 грн і заносили у спеціальний список. На місце події викликали міліцію, правоохоронці опитують свідків", - заявив Буланов.

Ще одна проблемна дільниця знаходиться у Середньому. Там, за словами Буланова, на дільниці 210548 голова дільничної комісії, Глюдзик Юрій, дозволив входити в кабінку для волевиявлення громадянам ромської національності по-двоє.

"Коли спостерігачі від УДАРу спробували припинити порушення, то чоловік заявив, що дозвіл на подібну процедуру має від Окружної виборчої комісії. Хто саме дав дозвіл чинити так голова комісії не зазначає. Водночас, коли спостерігачі від УДАРу спробували зробити фото порушення, голова комісії завадив їм це зробити, спочатку закриваючи об'єктив блокнотом, а потім відібравши телефон. Чоловік заявив, ніби-то на дільниці фотографувати заборонено. Спостерігачами від УДАРу складено акт про порушення", - заявив Буланов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінничині міняли голову виборчкому та не дорахувались бюлетенів для "зеків" та хворих

Ще один факт підкупу людей ромської народності засвідчив громадський діяч Олег Подебрій.

"Сьогодні ранком 9.28 коло 20 школи мною було побачено як люди ромської народності підходять до автомобіля синього кольору Хонда і отримують там гроші. Крім того, при вході в дільницю, стояв чоловік на ім'я Саша, який реєстрував людей і записував в список. Я одразу викликав міліцію, підійшов до чоловіка, протянув йому паспорт, щоб також зареєструватися. Йому одразу подзвонив телефон, і він зник з місця події. Правоохоронці з'явилися через 50 хвилин, і ще півтори години мене опитували. На мою думку, вказані дії були здійснені на користь правлячої партії і кандидата від ПР Ковача. По даному порушенню з нами одразу почали працювати представники від УДАРу. Представники з Об'єднаної опозиції жодним чином не зацікавились подією, хоча голова вищезгаданої дільниці представляє саме цю політичну силу", - заявив ужгородець.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті цигани голосують по двоє і беруть гроші за голоси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути