неділя, 28 жовтня 2012 13:42

На Черкащині член виборчої комісії померла на дільниці

На Черкащині член виборчої комісії померла на дільниці
Фото: molbuk.ua

Учора о 22.00 у Каневі на виборчій дільниці померла 50-річна Людмила Гурбич. Сталось це після того, як жінці повідомили про виключення її зі списку членів комісії. Вона була членом Канівської ДВК № 710895 по округу № 197.

"Людмила Гурбич працювала на нашій дільниці весь час, а вчора увечері голова ДВК Світлана Дорошенко повідомила, що нібито вона виключена зі списку членів комісії й зараз вона поїде в ОВК затверджувати новий список. Щоб якось компенсувати це, голова їй дала 100 гривень. Гурбич дуже розхвилювалася. Людмила Михайлівна вийшла з тими грошима, а потім одразу й вернулася. Віддала їх нашим дівчатам зі словами: "Нехай віддасть або всі, або нічого". А нам взагалі-то мають заплатити по 259 гривень, - розповіла член цієї дільничної виборчої комісії, яка відмовилась назватись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопільщині голова ДВК намагався винести протоколи, печатку і штамп "Вибув"

"У цей час голова вже поїхала в окружну комісію. Там  їй дали новий список, але й у новому списку Людмила Михайлівна була. Вона цього вже не знала, бо вийшла зі школи. Коли почали розходитися наші дівчата, то побачили її на землі біля школи. Вони почали стукати у вікна, щоб ми викликали швидку. Машина їхала добрих 15 хвилин. Звісно, що лікарі вже нічим допомогти не могли. Людмила Михайлівна працювала весь жовтень, але єдине, що вона не прийшла на перерахунок бюлетенів. Можливо, це й спровокувало конфлікт між головою і нею".

Гурбич завжди брала участь у виборчому процесі й постійно була членом ДВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 32 країни світу прислали своїх журналістів в Україну

"Вийшов конфлікт з головою — коли дійшло діло до оплати, то її викреслили зі списку, - розповів чоловік Володимир Гурбич. - Протягом дня я зідзвонювався із дружиною, то вона ще в обід сказала: "Тут не все добре". Останній раз ми говорили у 9 вечора. Була дуже засмучена, казала: "Ще таких "прозорих" виборів, як ці, не було ніколи. Я її почав заспокоювати: "Людочка, плюнь на все і йди додому". Вона сказала, що буде вже йти. А вже у 10 вечора подзвонили і сказали, що ваша дружина померла. Моя жінка ні на що серйозне не хворіла, інколи скаржилася на підвищений тиск. Я це на тормозах не залишу, щоб я оце через якісь вибори втратив дружину. Я вже звернувся до правоохоронних органів, але вони кажуть, що некомпетентні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три політичні партії не висунули жодного кандидата - Шаповал

Голова ДВК Світлана Дорошенко спростовує інформацію про виключення жінки зі списку.

"Я сама не можу виключити людину з комісії. Я вчора машиною спеціально їздила до окружної виборчої комісії, щоб з'ясувати, як бути далі. Вибачте, я маю повертатися на дільницю: мене чекає дуже багато людей", – дала коментар місцевому сайту "Прочерк" голова ДВК. Із журналістом Gazeta.ua спілкуватись відмовилась.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині член виборчої комісії померла на дільниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути