Ексклюзиви
середа, 25 вересня 2013 12:50

На Тимошенко хочуть вдягти "гамівну сорочку" — експерт

На Тимошенко хочуть вдягти "гамівну сорочку" — експерт
Тарас Березовець. Фото: tvi.ua

Президент Віктор Янукович усвідомив, що може поступитися справою Юлії Тимошенко, аби отримати гарантовану підтримку Європи у підписанні асоціації.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

"Якщо буде ухвалено рішення по Тимошенко, її відправлять на лікування в Німеччину. Це буде зроблено у спосіб максимального обмеження її участі у президентській кампанії. Таким чином хочуть вдягти на неї "гамівну сорочку". З неї не зніматимуть судимість, тому не дозволять брати участь у виборах у якості кандидата. Судовий термін її буде лише призупинений. У будь-який момент, коли вона приїде в Україну, вона може повернутися до в'язниці. Тут є проблема із її згодою. Тимошенко дуже важко умовити — вона не погоджується на такий варіант", - зазначив він.

За словами експерта, компромісом могло б стати те, що Янукович відправляє Тимошенко до Німеччини, а вона не бере участь у президентській кампанії і не повертається до 2015 року.

"Їй дозволять залишитися за кордоном стільки, скільки вона захоче. Наприклад, до парламентських виборів 2017 року. Але і тут є нюанс: Янукович у разі переобрання чи будь-який його опонент розпустить парламент. Той є незручним для президента і для опозиціонера. Тоді миттєво відбудуться дострокові вибори. З Тимошенко можуть зняти судимість, вона балотуватиметься і отримує депутатський мандат", - зауважив Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович зараз — щур, загнаний в кут" - "свободівець"

Політтехнолог розказав, що можливий варіант, коли президент не випустить Тимошенко до саміту.

"Якщо асоціація не підписується, він буде сповідувати нейтралітет. Якщо ж європейці в листопаді на справу Тимошенко закривають очі, деякі країни, які її підтримують, можуть  не ратифікувати Угоду і тримати українську владу в напрузі", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «На Тимошенко хочуть вдягти "гамівну сорочку" — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути