вівторок, 24 вересня 2013 20:38

Адвокат розповів, які закони дозволяють Тимошенко лікуватися за кордоном

Адвокат розповів, які закони дозволяють Тимошенко лікуватися за кордоном
Олександр Плахотнюк Фото: novostimira.com

Для вивезення екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування за кордон є правовий механізм. Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив її адвокат Олександр Плахотнюк.

"Дуже багато звучить і від представник влади, і від правоохоронних органів заяв про те, що немає механізму правового вивозу на лікування. Є правовий механізм дуже простий. Той самий Кримінально-виконавчий кодекс, яким зараз і регулюється режим відбування Юлії Володимирівни у зв'язку з тим, що вона засуджена... Стаття 7 говорить про те, що люди, які засуджені, відбувають покарання, мають ті самі права, як і громадяни України. Є знову-таки діючий закон про основи охорони здоров'я (Основи законодавства України про охорону здоров'я — ред.) 36 стаття, де говориться про те, що кожна людина може бути вивезена за кордон на лікування. І держава повинна надавати і сприяти цьому", - пояснив адвокат.

За його словами, від влади не надходило жодних пропозицій щодо лікування за кордоном.

"Для того, щоб висловити свої бажання (щодо лікування — ред.), повинні бути якісь пропозиції. Ніяких пропозицій ні від представників влади, ні від правоохоронних органів не надходило. Жодного офіційного документу, навіть неофіційних розмов не відбувалося на цю тему", - додав Плахотнюк.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат розповів, які закони дозволяють Тимошенко лікуватися за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути