вівторок, 24 вересня 2013 21:12

Януковича дратує увага до Тимошенко - політолог

Януковича дратує увага до Тимошенко - політолог
Сергій Таран Фото: radiosvoboda.org

Засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко залишиться активним учасником усіх політичних процесів в Україні, навіть якщо поїде лікуватися за кордон. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив політолог Сергій Таран.

"Сама мета посадки Тимошенко для Януковича полягає у тому, щоб ізолювати її від політики. Але сталося так, що навпаки вона стала набагато більшим учасником в усіх політичних процесів, у тому числі світового рівня, саме тоді, коли потрапила до в'язниці. Була б вона на свободі, вона була б одним з опозиційним лідерів, яка б конкурувала з Кличком, Яценюком, іншими лідерами опозиції. А так вона у в'язниці, на неї звертається увага і це надзвичайно дратує Януковича. І він би хотів зараз знайти механізми, щоби відправивши, можливо, Тимошенко за кордон, вона була б ізольована від української політики", - сказав експерт.

Він вважає такий намір досить "ілюзорним".

"Якщо вона у в'язниці бере участь у всіх політичних процесах, то навряд чи, будучи в іншій країні, не зможе брати участь у політиці. Але інша справа які у неї будуть права і можливості. Справді, якщо вона фізично не зможе брати участь у виборчій кампанії президента, бо вона буде за кордоном, і статус у неї буде такий, що якщо вона повернеться, знову піде до в'язниці. То це принаймні якась альтернатива для Януковича тої ситуації, що склалася", - зазначив експерт.

"Єдине напевно, на що він (Янукович — ред.) сподівається, якщо вона офіційно звернеться до нього з таким проханням, то це певною мірою її принизить і зменшить її шанси як політика, який не кориться тиску ззовні. Але навряд чи ця надія матиме реалізацію. Зараз, якщо Тимошенко у в'язниці є фактом політики, то навряд чи вона перестане бути фактом політики, якщо вона буде за кордоном", - додав Таран.

Зараз ви читаєте новину «Януковича дратує увага до Тимошенко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути