Ексклюзиви
пʼятниця, 16 вересня 2011 22:50

На Прикарпатті депутатам видали шпаргалку "Антисуржик", яка вчить правильно розмовляти

На Прикарпатті депутатам видали шпаргалку "Антисуржик", яка вчить правильно розмовляти

Сьогодні відбулася чергова сесія Івано-Франківської обласної ради, перед початком якої кожен депутат отримав брошуру із промовистою назвою "Антисуржик", яка стане для них своєрідною шпаргалкою, як правильно і культурно розмовляти.

Ініціатива створення такої брошури належить депутатам обласної ради – відомому українському письменнику Степану Пушику та Степану Волковецькому.

"В "Антисуржику" кожен зможе знайти свої помилки і виправити себе, щоб уникати їх надалі. Хочу побажати, щоб мова кожного з нас була чистою та барвистою", - зазначив Волковецький.

За словами Пушика, брошура, яка вчить культури мови і грамотності, корисна з огляду на те, аби депутати не калічили мову, бо їх слухає півтора мільйона прикарпатців.

"Якщо дбатимемо про культуру мови, не засмічуватимемо її і будемо ставитися до неї, як до святощів, то вона, як мова одна із найдавніших, найбагатших, наймилозвучніших, найспівучіших, засяє як ранкова зоря. І не стоятиме питання проблеми мов в Україні. Бо всі усвідомлять, що інтелігентна людина повинна знати цю мову блискуче, яка буде красити її, і здаля буде видно, що промовляє людина висококультурна, високоосвічена", - наголосив письменник.

"А якщо ти цієї мови не бажаєш знати і живеш в Україні, то ти просто паскуда. А таких в шляхетних компаніях уникають", - резюмував Пушик.

Також він зазначив, що досвід прикарпатців, варто було б перейняти й іншим областям.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті депутатам видали шпаргалку "Антисуржик", яка вчить правильно розмовляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути