Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2010 20:52

Генконсул Росії хоче чути нормальну українську мову, а не суржик галицький

Генконсул Росії хоче чути нормальну українську мову, а не суржик галицький

Генеральний консул РФ у Львові Євген Гузеєв вважає, що українську мову завезли на Західну Україну більшовики. Про це він заявив сьогодні, 16 грудня, на зустрічі з представником учасників акції протесту проти "кавказького терору" у Росії, що відбулася перед Генеральним консульством Російської Федерації у Львові.

"Було дві руські школи у Львові. "Руські" вони називались, не "українські". Тому що в поляків не було української мови тут. Не було ні професорів українських – всі були або австріяки, або євреї, або німці, або поляки. Українців не було, і студентів не було українців – так, трошечки було", - сказав він.

"До 40-го, коли прийшла Червона армія, комуністи… Вони сказали: "Які ви русини? Ви – українці. Ви були русинами всі тут. Українську мову принесли більшовики сюди, зі Сходу України. Вони організували тут українські школи і назвали вашу російську мову українською мовою", - додав Генконсул.

Євген Гузєєв також пояснив своє бачення розвитку української мови у Львові.

На закид пікетувальника про те, що українська мова починає деградувати, Євген Гузєєв продовжив, "тому що ви не докладаєте зусиль до того, щоб її розвивати". "Треба розвивати її, треба вкладати гроші, треба навчати дітей у школах, щоб вони розмовляли нормальною українською мовою – не суржиком галицьким, а нормальною українською мовою", - сказав Гузеєв.

Окрім того, Генеральний консул РФ у Львові висловив думку, що Україна була створена Австрією для того, аби відділити її від Росії.

"Тут була Русь – Галицька Русь, Червона Русь. Люди говорили по-руськи, тому що вони були русини. Проект "Україна" створили австріяки для вас, щоби відірвати вас від Росії, від Русі. Розділили нас", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, 16 грудня, відбулася акція протесту біля Генерального консульства РФ у Львові проти "кавказького терору" в Росії, організована "Автономним опором".

На наступній зустрічі з одним із представників пікетувальників Генеральний консул РФ висловив переконання, що протестувати до Генконсульства вийшли "зазомбовані націоналісти".

Zaxid.net

Зараз ви читаєте новину «Генконсул Росії хоче чути нормальну українську мову, а не суржик галицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3920

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути