Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2010 16:31

Кавказці і росіяни йшли один на одного з молотками і сокирами (ФОТО)
15

У різних районах Москви напередодні стались сутички на національному ґрунті. Масових безладів вдалося уникнути, смертельних жертв немає, але як з боку націоналістів, так і серед приїжджих з Північного Кавказу є постраждалі. За попередніми відомостями, за медичною допомогою в середу звернулися більше 30 осіб.

За офіційними даними, міліція затримала за правопорушення більше 1300 людей. У затриманих були вилучені ножі, бейсбольні біти, травматична зброя, молотки і навіть сокири. Як випливає з повідомлень в інтернеті, обидві сторони вважають себе переможцями. У мікроблогах в Twitter націоналісти заявили, що перемога за ними. Кавказці, у свою чергу, констатували, що 15 грудня довели: Кавказ єдиний, і вони "одна велика сім'я".

Як попереджає, принаймні, одна з протиборчих сторін, якщо влада не вживатиме термінових заходів, акції продовжуватимуться, і в порівнянні з ними "Манежна з "Європейським" покажуться нісенітницею". Про це анонімно заявив лідер одного з фанатських угруповань. Як пообіцяв фанат, на вулиці можуть вийти і 20 тисяч протестуючих, і 50 тисяч.

Напередодні в Москві сутички між націоналістами і кавказцями стались в різних районах. Біля станції метро "Парк культури" трапилась бійка за участю декількох десятків осіб. Біля станції "Семеновська" побилися близько 30 осіб. Міліція затримала більше 20 людей, котрі брали участь в масовій бійці біля метро "Празька", у бешкетників вилучені гумові палиці, гайкові ключі і шматки арматури.

На Смоленській площі дрібні бійки виникали в автобусах, куди співробітники ОМОНу садили затриманих біля метро націоналістів і кавказців. Ситуація нормалізувалася після того, як міліціонери здогадалися саджати підозрілих молодих людей в різні автобуси. Омонівці чергували на Смоленській площі, оскільки в інтернеті націоналісти домовилися зібратися там, щоб відправитися на розбірки з кавказцями до торгового центру "Європейський", де вихідці з Кавказу оголосили збір для акції у відповідь на події на Манежній площі.

На Смоленській набережній сталась велика бійка націоналістів з кавказцями, в сутичці застосовувалася арматура. У бійці постраждали п'ять осіб.

На Ростовській набережній Москви було затримано приблизно 150 представників національних діаспор, у них вилучені ножі і травматична зброя. Близько 200 кавказців зібралися біля мечеті на Великій Татарській вулиці і пішли у бік метро "Новокузнецьк". ОМОН затримав майже всіх. Пізніше з'ясувалося, що люди прийшли на вечірню молитву.

NEWSru.com

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Кавказці і росіяни йшли один на одного з молотками і сокирами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути