середа, 01 травня 2013 11:17

На мітингу комуністів затримали скандальних активісток. В КУПРі кажуть, що дівчата хотіли "малювати магнолії"

На мітингу комуністів затримали скандальних активісток. В КУПРі кажуть, що дівчата хотіли "малювати магнолії"
Фото: society.lb.ua

На мітингу комуністів міліція затримала двох активісток КУПРу.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, на Хрещатику під час ходи комуністів, перед колоною дівчата дістали баночки з фарбами та ватмани.

Їх оточили кілька хлопців в футболках з символікою КПУ. Почалася штовханина. Після чого близько 3 десятків правоохоронців схватили їх та відтіснили до сусіднього будинку.

За п'ять хвилин їх за руки та ноги потягли до автозаку, який під'їхав до перехрестя вулиць Хрещатик та Прорізна. Після цього колона продовжила ходу. На її чолі, ближче до тротуару йдуть два десятки правоохоронців із дубинками та шоломами.

Голова КУПРУ Сергій Мельниченко в своєму Фейсбуці підтвердив, що це дійсно активісти організації, проте не назвав імен дівчат. "Мета затримання нам не відома. Жодних протиправних дій ми не вчиняли і не планували вчиняти. Ми мирно йшли по Хрещатику, маючи намір відсвяткувати свято в Ботанічному саду. В руках у деяких активістів були тільки чисті ватмани для малювання", - написав він.

"На них активістки мали намір малювати магнолії в Ботанічному саду... Однак, мабуть, святкування відбудеться у міліції...Дії міліції були явно не правомірними та з перевищенням владних повноважень", - резюмував він.

В свою чергу прес-служба МВС повідомила про затримання трьох осіб

"Затримано трьох осіб. Зараз вони доставлені до Шевченківського райуправління міліції Києва, з метою з'ясування обставин події та складання процесуальних документів для їх притягнення до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, активістки Коаліції учасників помаранчевої революції раніше намагалися облити фарбою комуністів Геннадія Зюганова та Петра Симоненка.

9 квітня Єлизавета Жарікова під час прес-конференції "регіонала" Вадима Колесніченка кинула у нього двома мішечками з лайном. 28 січня в Жириновського в ході прес-конференції в Києві Тетяна Ліходєєва кинула квашену капусту.

Зараз ви читаєте новину «На мітингу комуністів затримали скандальних активісток. В КУПРі кажуть, що дівчата хотіли "малювати магнолії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

158

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути