пʼятниця, 12 квітня 2013 07:45

51 гривню заплатить дівчина за кидання лайном у Колесніченка

Активістка Коаліції учасників помаранчевої революції 24-річна Єлизавета Жарікова жбурнула у нардепа-"регіонала" Вадима Колесніченка, 55 років, два мішечки з лайном. Зробила це під час його прес-конференції у вівторок. Нардеп ухилився. Один із мішечків розбився об стіну.

— Хвора якась, — відреагував депутат.

Жарікову відвезли до відділку міліції. У середу, о 10 год., Шевченківський райсуд Києва присудив їй 51 грн штрафу за дрібне хуліганство.

Жарікова на суд запізнюється.

— Забула паспорт у іншій курточці, — пояснює на ходу. — Мешкаю аж на Троєщині.

Підбігла до будівлі перед початком засідання. Тут її чекають десятеро активістів КУПРу та двоє "свободівців".

— Тримайся, — шепоче їй на вухо член Конгресу українських націоналістів 41-річний Микола Коханівський і обіймає.

— Шкодую, що не попала в Колесніченка, — відказує Єлизавета. — Трошки потренувалася увечері напередодні — кидала подушки у стіну. Все відбулося спонтанно. Ідея з'явилася, коли дізналась про його прес-конференцію. Партія регіонів почала відверто плювати українцям в обличчя. У четвер влаштували так званий путч на Банковій, виштовхали опозиціонерів, законів наприймали. Останніми вчинками заявляють: "Ми тут хазяєва й будемо робити з вами все, що захочемо". Яка повинна бути реакція? Просто співати, танцювати? Треба активізувати протестні рухи громадськості. Я хотіла викликати дискусії. Чинити так, як зробила я, у певній мірі неправильно. Але це був провокативний крок, щоб розхитати ситуацію й розворушити суспільне болото. Зараз неможливо зібрати людей на більш-менш масовий протест. Вони — зневірені, сумніваються, що здатні щось змінити. Сьогодні варто самоорганізовуватися. І готуватися до якихось активних дій.

Мої рідні поставилися критично. "Твоє нормальне життя закінчилося, ти викреслила себе назавжди з кола нормальних людей", — сказала мама. Наречений змирився. У відділку на мене кричали і питали про спільників. Змовчала. А деякі міліціонери навіть казали: "Молодець". Погроз від Колесніченка поки що не було. Але якісь люди дзвонять. "Тобі треба голову відірвати", — кажуть. Ще подумаю, чи платити штраф. Може, й оскаржу рішення. Хуліганських намірів не мала. Виявляється, таке задоволення, як кинути в Колесніченка лайном, коштує усього 51 гривню.

— Якщо вже йдеш на такі кроки — то потрібно тренуватися, — написав на своїй сторінці у фейсбук нардеп від "Батьківщини" 33-річний Леонід Ємець. — Ну як можна було з трьох метрів промазать? А так, в принципі ідея зрозуміла і нехай радіє, що не кірпічиною. Хоча ще не вечір.

Жарікова родом із Луганщини. Переїхала до Києва влітку торік. Навчається в магістратурі Національного університету ім. Тараса Шевченка на кафедрі теорії літератури та компаративістики.

Зараз ви читаєте новину «51 гривню заплатить дівчина за кидання лайном у Колесніченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути