неділя, 08 вересня 2013 11:55

На мітинг КПУ щодо референдуму по Митному союзу не пускають журналістів та судового виконавця

Комуністична партія України проводить збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму. Акція проходить на стадіоні "Спартак" у Києві.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Біля стадіону припарковано більше ніж 20-ти міжміських автобусів. Біля входу чергує близько 5 правоохоронців.Також багато людей у штатському з раціями. Біля входу до стадіону припарковано мікроавтобус з міліцейськими номерами на якому встановлено камеру спостереження. На трибунах стадіону сидить близько 1000 людей з символікою та в куртках КПУ.

Вхід на захід здійснюється лише за перепустками, які розповсюджували через обласні та районні парторганізацї. Кожна перепустка містить ім'я, прізвище та по батькові особи, а також логотип "Всеукраїнський референдум за народною ініціативою".

Журналістів на захід не пускають. На вході журналістам повідомляють, що потрібна акредитація, хоча повідомлень до редакцій не надсилали.

"Я телефонувала в прес-службу КПУ, мені сказали, що дивним чином акредитація закінчилася ще в четвер" - розповіла журналістка

Список акредитованих телеканалів та видань люди з бейджиками уповноважений заходу і печатками надавати відмовляються - "Это служебная информация".

Зараз біля входу до стадіону стоять журналісти таких видань як: "День", "Комерсант", "Маєш право знати". До журналістів вийшов зав ідеологічним відділом ЦК КПУ Пустовойтов Володимир та повідомив:

"Акредитовані журналісти можуть пройти. Акредитаця було до четверга до 18:00, а вас згідно акредитації нема"

Стадіон прекрашений банером "Судьбу страны должен решать народ! Проведем референдум вернем власть народу!".

Люди, які заходять за перепустками до стадіону уникають будь-яких коментарів. Зараз біля входу перебувають близько 20 журналістів, які вимагають пустити їх на захід. Їх і далі не пускають.

Судовий виконавець Святослав Хлистуненко склав акт про перешкоджання судовому виконавцю виконувати ухвалу суду. Комуністи продовжують наполягати на тому що суд прийняв ще одне рішення, яке скасувало заборону про проведення референдуму. Однак, пояснити що це було за рішення чи надати документи, щоб підтверждували його вони відмовляються. Мітинг на стадіоні триває

Судового виконавця, який приніс ухвалу суду щодо заборони реферндуму комуністів стовно вступу до МС не пустили на територію стадіону.

Представники КПУ стверджують, що це рішення було оскаржене. Однак, інспектори кажуть, що ї про це нічого не відомо.

Нагадаємо, окружний адміністративний суд Києва заборонив Комуністичній партії організовувати і проводити збори громадян з проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до Митного союзу. Відповідне рішення суд прийняв у понеділок, 2 вересня.

Ухвалою суду Центральній виборчій комісії заборонено направляти свого представника на збори громадян України про проведення всеукраїнського референдуму.

Зараз ви читаєте новину «На мітинг КПУ щодо референдуму по Митному союзу не пускають журналістів та судового виконавця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

162

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути