пʼятниця, 06 вересня 2013 07:30

Микола Катеринчук: "Комуністи свідомо пускають бульку напередодні саміту Україна — ЄС"

Автор: фото надане прес-службою Миколи Катеринчука
  Лідер Європейської партії Микола Катеринчук запевняє, що його політична сила боротиметься за європейську інтеграцію України в юридичній площині
Лідер Європейської партії Микола Катеринчук запевняє, що його політична сила боротиметься за європейську інтеграцію України в юридичній площині

Окружний адміністративний суд Києва заборонив українським комуністам організовувати й проводити збори громадян з метою проведення всеукраїнського референдуму. Прихильники Симоненка хотіли запитати в народу, чи підтримують приєднання країни до Митного союзу Росії, Казахстану та Білорусі. Суд також заборонив Центрвиборчкому надсилати свого представника на збори ініціаторів. Раніше з позовною заявою щодо заборони до суду звернувся лідер Європейської партії Микола Катеринчук.

Годі говорити, чого насправді прагнуть комуністи. Їм, як прихильникам найжорстокіших азіатських форм московської тиранії, досі кісткою в горлі стоїть прагнення українців жити у вільній сім'ї європейців. Вони вірять, що український народ добровільно захоче повернутися у ярмо своїх євроазійських погоничів. Утім комуністи, як часто це буває, не врахували норм українського законодавства.

Суд зважив на аргументи юристів Європейської партії. А вони, між іншим, наполягали, що референдум за ініціативою комуністів у разі його проведення ставить під загрозу побудову в Україні вільного, демократичного, правового суспільства. Мало того, під сумнівом подальша інтеграція України до Євросоюзу. Тобто, дії комуністів як організаторів референдуму суперечать нашому чинному законодавству.

Позивачі з Європейської партії нагадали суду, що законом України 2004 року затверджено програму адаптації українського законодавства до законодавства європейського. А 2013-го ухвалено заяву про реалізацію євроінтеграційних прагнень України. Відтак референдум щодо вступу до Митного союзу перешкоджає реалізації державної політики.

Окрім того, суд вважає, що розгляд справи не завершать до 8 вересня — цього дня комуністи починають збори ініціативних груп та запрошують представників Центрвиборчкому. Відтак можуть завдати шкоди інтересам Європейської партії, як провіднику євроінтеграційних процесів. А відновити ці інтереси буде нереально.

Варто зазначити, що комуністи добре усвідомлюють, куди хочуть завести українців. Більшість представників російської влади та всі російські олігархи з родинами давно й міцно осіли в Європі. Там навчають і дітей. Росію ці люди сприймають лише як територію, звідки можна черпати багатства, щоб згодом продати їх на Захід. Годі говорити про дотримання в країнах Митного союзу людських прав і свобод. На прикладі торгової війни між Росією та Україною видно, чого варті тамтешні закони для бізнесу.

— Це судове рішення стане гарним тестом для Партії регіонів і президента, — вважає лідер Європейської партії України Микола Катеринчук. — Влада має визначитися: чи її прагнення до Європейського Союзу щире, чи ні. Ми свої аргументи надали суду. Варто відмітити, що вони взяті не зі стелі. Європейська партія мала у цьому позові свою мотивацію, оскільки в нашому статуті чітко написано, що ми є прихильниками європейської інтеграції України. Тому боремося за європейський вибір у юридичній площині. Вважаю, що ініціатива комуністів з'явилася не випадково. Це своєрідна булька, запущена ними напередодні саміту Україна — ЄС. Їхня стратегія ні для кого не є секретом. Комуністи завжди були передовим і бойовим загоном Росії. Вони мають прихильників у нашій державі. Однак Європейська партія у своєму позові не одинока. Оскільки ми перші довідалися про ініціативу комуністів, то узгоджували подання позову з "Батьківщиною" та іншими опозиційними силами.

Катеринчук не надто вірить у слова президента, що вибір українців геополітичного вектора остаточно утвердять на референдумі.

— Ми знаємо закон про референдум і здогадуємося, як його може використати нинішня влада. Не треба нікого тримати за дурнів. Обману із суцільним маніпулюванням волею виборців та підтасуванням результатів не допустимо. Комуністи можуть подавати апеляцію. Остаточна доля референдуму вирішуватиметься 13 вересня. Але проігнорувати теперішнє рішення суду вони не можуть.

Зараз ви читаєте новину «Микола Катеринчук: "Комуністи свідомо пускають бульку напередодні саміту Україна — ЄС"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути