пʼятниця, 17 травня 2013 18:00

На місце Лавриновича можуть призначити "тіньового менеджера "Сім'ї" - експерт

На місце Лавриновича можуть призначити "тіньового менеджера "Сім'ї" - експерт
Тарас Березовець з ФБ

Те, що міністр юстиції Олександр Лавринович попросив, щоб його призначили членом Вищої ради юстиції, і у разі позитивного голосування у парламенті, він змушений буде відмовитися від поста глави Мін'юсту може означати одне - сьогодні відбувається ротація керівників центральних органів виконавчої влади.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець.

"Оскільки йдеться про посаду не сумісну з посадою міністра, Олександр Лавринович невдовзі залишить посаду міністра юстиції, замість нього просто буде призначений хтось інший", - висловив думку експерт, коментуючи прохання Лавриновича щодо його призначення членом Вищої ради юстиції.

"Сьогодні відбуватиметься ротація керівників центральних органів виконавчої влади. І міністр юстиції і голова ЦВК є головними кураторами виборчого процесу. Це очевидно пов'язано із бажанням однієї із груп у владі вдатися до монополізації", - додав він.

Водночас, він наголосив, що така ситуація пов'язана із розподілом влади між групами впливу: "Думаю, що це пов'язано, що Лавриновича традиційно від носять до групи Льовочкіна-Фірташа. Група, яка є в конфлікті із так званою "Сім'єю", і швидше за все на місце Лавриновича і голови ЦВК будуть призначені люди, близькі до "Сім'ї".

"Менеджери "Сім'ї" надзвичайно тіньові люди, тому якщо поставити навіть питання людям, наближеним до влади, то вони не зможуть достеменно відповісти. Швидше за все, це буде якась не публічна людина, яку ми навіть не знаємо, з тіньових менеджерів "Сім'ї", - резюмував він.

Нагадаємо, голова комітету з питань верховенства права та правосуддя Сергій Ківалов заявив, що міністр юстиції Олександр Лавринович хоче, щоб парламент призначив його членом Вищої ради юстиції.

Як відомо, у середу депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець висловив припущення, що Лавриновича можуть звільнити у зв'язку з тим, що є рішення комітету з питань верховенства права та правосуддя, в якому глава парламенту Володимир Рибак та голова комітету Сергій Ківалов пропонують призначити Лавриновича членом Вищої ради юстиції за квотою парламенту.

Зараз ви читаєте новину «На місце Лавриновича можуть призначити "тіньового менеджера "Сім'ї" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути