четвер, 16 травня 2013 18:55

"Двічі членом ВРЮ він не може бути" - Ківалов про Лавриновича

"Двічі членом ВРЮ він не може бути" - Ківалов про Лавриновича
Олександр Лавринович. Фото:ru.golos.ua

Міністр юстиції Олександр Лавринович хоче, щоб парламент призначив його членом Вищої ради юстиції.

Про це заявив голова комітету з питань верховенства права та правосуддя Сергій Ківалов.

"До комітету надійшли документи від голови Верховної Ради, що стосуються обрання міністра юстиції Олександра Лавриновича членом Вищої ради юстиції", - сказав він.

"Мені ставлять запитання: чому (Лавринович написав заяву про обрання його членом ВРЮ)? Він член ВРЮ за посадою. У ВРЮ за посадою входять - міністр юстиції, голова Верховного суду і генпрокурор. Він захотів працювати професійно у Вищій раді юстиції. Інших пояснень немає. Мені він цього не говорив, але коли я побачив документи...", - пояснив Ківалов.

"Комітет розглядає кандидатуру за критеріями освіти, стажу роботи та віку... Ми подивилися ці критерії і рекомендували Верховній Раді обрати Лавриновича членом ВРЮ", - повідомив глава комітету.

Ківалов пояснив, що у разі позитивного голосування у парламенті Лавринович повинен буде вибрати між роботою міністром або членом ВРЮ.

"Двічі (членом ВРЮ і за посадою, і за рішенням парламенту) він не може бути", - зазначив він.

За словами Ківалова, "якщо прийме присягу члена ВРЮ, то повинен скласти з себе повноваження міністра, але якщо не складе, то так і залишиться міністром".

Голова комітету зазначив, що голосування з цього питання, ймовірно, буде наступного тижня. Згідно з Конституцією, від Верховної Ради до ВРЮ обирають трьох членів з терміном повноважень шість років.

Як відомо, у середу депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець висловив припущення, що Лавриновича можуть звільнити у зв'язку з тим, що є рішення комітету з питань верховенства права та правосуддя, в якому глава парламенту Володимир Рибак та голова комітету Сергій Ківалов пропонують призначити Лавриновича членом Вищої ради юстиції за квотою парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Двічі членом ВРЮ він не може бути" - Ківалов про Лавриновича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути