вівторок, 30 квітня 2013 16:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Євросуд не врахував більшість скарг Тимошенко - міністр юстиції

Євросуд не врахував більшість скарг Тимошенко - міністр юстиції
Фото: news.bigmir.net

Попри визнання арешту Юлії Тимошенко 5 серпня 2011 року незаконним, більшість скарг екс-прем'єра Європейський суд з прав людини визначив як неприйнятні.

Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович.

"Попереднє ознайомлення з рішенням ЄСПЛ засвідчило, що суд, вивчивши всі скарги Юлії Тимошенко, визначив більшість з них неприйнятними", - сказав міністр, якого цитує його прес-служба.

Зокрема, уточнив він, суд визнав неприйнятними такі скарги Тимошенко: щодо неналежних умов тримання під вартою та відбування покарання, щодо незабезпечення належної медичної допомоги, щодо здійснення відеонагляду.

Лавринович додав, що в рішенні суду визнано відсутність жорстокого поводження під час перевезення Тимошенко, а також відсутність порушень при розгляді звернення щодо нібито неефективного розслідування скарг екс-прем'єра на жорстоке поводження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, коли влада може звільнити Тимошенко

"Звичайно, ми беремо до уваги порушення статті 5 Конвенції у зв'язку з тим, що до заявниці був обраний запобіжний захід у вигляді затримання з метою забезпечення її участі у засіданнях суду. Слід звернути увагу, що стаття 5 Конвенції діє з моменту затримання особи і до моменту винесення обвинувального вироку судом першої інстанції. І тому констатація порушення права на особисту свободу не може мати наслідком звільнення особи, що відбуває покарання на підставі вироку суду", - наводить прес-служба слова міністра.

Олександр Лавринович відзначив, що в рішенні Євросуду також констатовано відсутність політичних мотивів затримання Юлії Тимошенко, а порушення статті 18 Конвенції визначено у зв'язку з тим, що фактичне затримання заявниці було покаранням за неповагу до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович може помилувати Тимошенко за п'ять хвилин — нардеп

30 квітня Євросуд з прав людини оголосив рішення у справі Тимошенко, в якому визнав незаконність її арешту, однак відмовився ухвалити більшість із вимог скарги екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Євросуд не врахував більшість скарг Тимошенко - міністр юстиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути