вівторок, 30 квітня 2013 13:41

Янукович може помилувати Тимошенко за п'ять хвилин — нардеп

Янукович може помилувати Тимошенко за п'ять хвилин — нардеп
Володимир Бондаренко. Фото: news.liga.net

Рішення Євросуду з прав людини щодо незаконності арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко було очікуваним.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат із "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

"Кожен неупереджений правознавець чи юрист одразу міг би сказати, що справа ця політично вмотивована, а дії по відношенню до Тимошенко неадекватні світовим стандартам. Бо політичним діям дають оцінку виборці, а не прокуратура та суди", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юридична боротьба продовжиться — політолог про рішення Євросуду

За словами нардепа, рішення Євросуду підтвердило, що весь світ розуміє: в Україні йде жорстока боротьба по відношенню до Тимошенко. "Воно зобов'язує українську державу зробити висновки. У наших можновладців вони можуть бути, як у Валерії Лутковської — що суди ще не закінчилися, тому звільнення Юлії Володимирівни передчасне. Але відбутися звичайним штрафом у 15 тисяч євро, як дехто думає, не вийде. Владі треба буде думати, як далі себе вести — продукувати нові справи проти неї чи визнати неправомірність своїх дій та спробувати вийти із цієї ситуації, яка окрім всього іншого, заводить в глухий кут наші європейські інтеграції. Бо без розв'язання проблеми Тимошенко вона неможлива. Про що заявляють і єврокомісари", - пояснив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросуд визнав незаконними арешт Тимошенко

Політик впевнений, що президент може здійснити помилування екс-прем'єра "одним розчерком пера в рамках власного Указу". "Він може помилувати Тимошенко за п'ять хвилин. Для цього потрібні лише політична воля та бажання. Поки що від нього це не відчувається. Але обставини можуть скластися таким чином, що він захоче це зробити. Бо в Україні жахлива економічна ситуація, яку треба виправляти, а також відбувається ігнорування наших проблем світовими фінансовими організаціями", - зауважив опозиціонер.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може помилувати Тимошенко за п'ять хвилин — нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути