вівторок, 30 квітня 2013 15:00

Експерт розповів, коли влада може звільнити Тимошенко

Експерт розповів, коли влада може звільнити Тимошенко
Сергій Таран. Фото: www.gart.org.ua

Звільнення екс-премєра Юлії Тимошенко можливе лише за умови, що українська влада знайде компроміси. Для цього влада має бути впевненою, що Тимошенко не розпочне активну політичну діяльність.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи рішення ЄСПЛ за скаргою екс-прем'єра.

"Це абсолютно очікуване рішення. Я не знаю жодного експерта та політика на Заході та Росії, який би не бачив у справі Тимошенко політичної мотивації. Тому рішення абсолютно логічне", - висловив думку експерт.

Окрім того, він наголосив, що згідно із даними соціологічних опитувань, то "політичну мотивацію (у справах Тимошенко — ред.) бачить більшість українців. Вони бачать в цьому втручання президента. Тому сюрпризів тут немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросуд вирішив, що Тимошенко не катували

"Сюрприз може бути в тому, як українська влада буде реагувати на таке рішення. Якщо брати логіку рішення, то вона би мала прибрати політичну складову у справі, у зв'язку із чим Тимошенко мала би вийти на волю", - висловив думку політолог.

Окрім того, говорячи про те, якою може бути реакція української влади, він сказав: "Зараз влада постала перед складним вибором. На кону стоїть асоціація із Європейським Союзом, про що неодноразово говорили європейські очільники та Янукович. Може так статися так, що, якщо Тимошенко не опиниться на свободі, то асоціація буде відкладена. Очевидно, що влада буде шукати компроміси в цьому питанні. І якісь форми пом'якшення. Якщо влада знайде варіант, щоби Тимошенко вийшла на свободу, але не брала участь в політичному житті країни, то Тимошенко може вийти на свободу".

"Зараз в оточенні президента реально остерігаються того, що Тимошенко буде єдиним кандидатом (на президентських виборах — ред.), єдиним політиком, з яким не можливо буде домовитися", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юридична боротьба продовжиться — політолог про рішення Євросуду

Нагадаємо, Європейський суд із прав людини визначив політичну мотивацію арешту Тимошенко в "газовій справі" та порушення її прав у зв'язку з арештом. Відповідне рішення ЄСПЛ оголосив у вівторок.

У Генпрокуратурі наголошують, що запобіжний захід екс-прем'єру Юлії Тимошенко у вигляді арешту в "газовій справі" обирався за старим Кримінально-процесуальним кодексом і на той момент він був законним.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, коли влада може звільнити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути