вівторок, 24 грудня 2013 11:03

На донецькому Майдані поділилися вогнем Віфлеєму
15

Увечері 23 грудня Віфлеємський вогонь миру доставили на Майдан в Донецьку.

Священним вогнем в урочистій обстановці поділилися з усіма бажаючими.

"Цю акцію роблять перед Різдвом Христовим, вона є символ різдвяної радості", - розповів кореспонденту Gazeta.ua святий отець Ігнатій Воловненко з УПЦ Київського патріархату.

Він підтримав донецький євромайдан практично з першого дня.



"Я думаю, що і на антимайдані мають бути присутніми священики. Щоб людина не робилася жорстокою, щоб не було дій, за які потім доведеться розкаюватися, - пояснив священик.

По Україні Вифлеємський Вогонь п'ятнадцятий рік поспіль поширюють члени Пласту - Національної скаутської організації України. У скаутському поясненні – палаючий вогник символізує очікування в період посту та жертовність.

"Із самого початку ця акція планувалася з метою підтримки усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Щороку австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого. Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання. Я спілкувалась з друзями пластунами зі Львова потім дивилась фотовідеорепортаж, і подумала, що не погано було би і у нас зробити таку красиву акцію. Потім цю ідею схвалили друзі-пластуни з Києва і я порадилась з місцевими пластунами, ми вирішили це зробити. Вогонь передають на кордоні, потім його везуть у Львів, а потім в Київ. А з Києва його урочисто забирають представники обласних організацій та розвозять їх по своїх містах. У Донецьк вогонь привезли поїздом. Нещодавно прочитала такий вислів: якщо комусь не вдасться довезти свічку додому (вітер, погодні умови), то головне щоб іскра від Вифлеємського Вогню залишилась в серці, - каже автор ініціативи Роксолана Швайка.

Нагадаємо, в неділю на столичному Майдані прозвучала теза про необхідність "йти на Схід і Південь країни". За місяць на столичному Майдані побували більше сотні громадянських активістів з Донеччини та приблизно стільки ж місцевих представників опозиційних сил.

Після ритуалу передачі Вогню в понеділок один з учасников зборів розповів присутнім, що зараз в маленьких містах Донецької області записують шахтарів в члени Партії регіонів. Це нібито робиться без згоди та відома цих людей.

Зараз ви читаєте новину «На донецькому Майдані поділилися вогнем Віфлеєму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути