середа, 12 вересня 2012 15:15

На Донеччині розстріляли "Зелених". Кажуть, без політики не обійшлося

На Донеччині розстріляли "Зелених". Кажуть, без політики не обійшлося
Обстріл у Словянську повязують з іменем Азарова. Фото: sprotiv.org.

Сьогодні в місті Слов'янську відбудеться мітинг представників різних демократичних сил, які об'єдналися в боротьбі проти влади, кс діяльністю та принципової політичною позицією якої пов'язують нічний обстріл місцевих "Зелених".

Про це Gazeta.ua повідомила Галина Гуторова, яка представляє партію "Рідна Вітчизна".

"Те, що сталося сьогодні вночі було попередженням. Сьогодні тільки лякали, а завтра, якщо ми промовчимо, будуть цілитися в людей ", - заявила Гуторова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ще не всі звинувачені у зловживаннях понесли покарання" - Хорошковський

Приблизно о першій годині ночі 12 вересня в місцеву чергової частини надійшло повідомлення від кандидата в народні депутати України за списком партії "Зелених" Володимира Панібратченко, про те, що була обстріляна машина, в якій знаходився він і ще один кандидат у народні депутати від тієї ж партії Станіслав Ципін (балотується до ВР за мажоритарним округом № 47).

Цю інформацію підтвердила прес-служба Слов'янського МВ ГУМВС України в Донецькій області. Міліція провела огляд місця події, вилучила речові докази. Веде розслідування в рамках кримінальної справи за ч.4 ст.296 КК України ("Хуліганство з застосуванням зброї").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарас Кутовий: "Влада створює умови, які змушують людей давати хабарі"

"Машина, яку обстріляли - ВАЗ - 099, належить моєму другові, - розповів Gazeta.ua № 33 у списку партії "Зелені" Володимир Панібратченко. - Ми на ній весь день їздили, на ній ловили автобуси з наклейками за Азарова. За кермом був Ципін, я сидів поруч. Машина, з якою послідували постріли, стояла на узбіччі. Вона засліпила нас фарами, коли ми звернули в провулок і відразу пролунали постріли. Їх було два. У Слави хороша реакція - вчасно натиснув на газ. Кулі під кутом пройшли через задні двері і застрягли в сидінні, це сидіння у нас забрали працівники міліції ".

Панібратченко інвалід і пенсіонер, останні роки проявив себе в Слов'янську як борець з корупцією. "Я і раніше отримував погрози, багатьом переходив дорогу - і тим, хто ігровим бізнесом займається, і наркоторговцям, але сумніваюся, що саме зараз вони б стали проявляти таку відвагу", - говорить він.

"Тут є логіка. 8 вересня в центрі Слов'янська ми зловили агітатора ПР з продуктами від Олексія Азарова, зняли це на відео, запротоколювали. Вчора зафіксували автобуси з наклейками за Азарова і з прапорцями ПР. Об'єдналися з іншими мажоритарниками, зверталися до суду про порушення Азарова. У суді представникам Олексія Азарова довелося сказати, що він не є керівником організації "Наш регіон" і навіть її членом не є, а це вже прямо якесь шахрайство ... ", - додав Панібратченко.

Відео, на якому знятий підкуп виборців кандидатом від ПР Олексієм Азаровим, обстріляні кандидати поширили через Інтернет. Серед продуктів, які від імені Азарова вручалися ветеранам, виявилися прострочені консерви
Керівник місцевої організації ПР Олександр Самвонов категорично заперечує проти зв'язку нічної події з Партією регіонів. Він заявив: "Ми не вбачаємо в цих людях якої конкуренції".

"А я вважаю, що обстріл пов'язаний з політикою, адже ці хлопці з партії" Зелені "насправді воюють проти ПР не перший рік, - розповіла Гуторова, додавши, що саме тому буде проведено мітинг навпроти офісу ПР.

Крім того, вона підкреслила, що на мітмнг прийдуть "навіть коммунсти, тому що в нашому місті навіть вони виступають проти ПР".

"Весь Слов'янськ об'єднався проти партії влади і проти Олексія Азарова. Наш мер Неля Штепа говорила: "Я голожопенко сюди не пропущу", але Азаров ні копійки зі своєї кишені не витратив на кампанію, він витрачає наші гроші, гроші платників податків - те, що давно у нас вкрали і давно повинні були віддати Слов'янську. У штабі ПР відчувають себе королями, вони вже впевнені, що увійшли в Раду, тому діють зухвало. На мітингу ми будемо вимагати зупинити це свавілля ", - резюмувала Гуторова.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині розстріляли "Зелених". Кажуть, без політики не обійшлося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути