неділя, 28 жовтня 2012 17:09

На Дніпропетровщині відеокамери на дільницях знімали голосування виборців та були увімкнуті зі запізненням

На Дніпропетровщині відеокамери на дільницях знімали голосування виборців та були увімкнуті зі запізненням
Голова Комітету виборців України Олександр Черненко каже, що відеокамери не заважали голосуванню. Фото: radiosvoboda.org

Комітет виборців України не зафіксував випадків, щоб камери спостереження заважали голосуванню. Про це під час прес-конференції розповів голова КВУ Олександр Черненко.

"Із відеокамерами не було ексцесів, коли вони обмежували б вибір. Часто був поганий сигнал, або він був взагалі відсутній. Камери не бачили нічого, крім того, як одні люди підходять до інших людей, показують паспорт та голосують. Але чи за себе вони голосували — невідомо", - сказав Черненко.

При цьому він зауважив, що для КВУ камери були часто засобом, щоб впевнитися, що їхній спостерігач знаходиться на дільниці.

За даними КВУ, на Черкащині на двох дільницях були взагалі відсутні оголошення, що на дільниці ведеться відеоспостереження. А на дільниці у школі №3 м.Черкаси відеокамери були направлені на кабінки, а скриньки до зору камер не потрапляли.

Також спостерігачі КВУ фіксували багато випадків проблем з відеоспостереженням на Дніпропетровщині. На виборчому окрузі №27 ДВК №198 та №199 камери були увімкнуті о 10.00 ранку. На ДВК №167 камери знімали голосування виборців. На цьому ж окрузі в ДВК №169, №112, №113, №184, №180 на №27 окрузі, в ДВК №347 виборчого округу №25 камери лише частково показували місця видачі бюлетенів та скриньки.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині відеокамери на дільницях знімали голосування виборців та були увімкнуті зі запізненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути