неділя, 28 жовтня 2012 16:49

У Чернігівській області під виборчою дільницею роздають горілку - КВУ

У Чернігівській області під виборчою дільницею роздають горілку - КВУ
Фото: mukachevo.net

Комітет виборців України розповів де підкуповували виборців.

Під час прес-конференції голова Всеукраїнської громадської органзації "Комітет виборців України"  Олександр Черненко розповів, що найбільшою проблемою дня голосування стали організації підкупу біля дільниць.

"Ми зафіксували у регіонах такі факти. На Херсонщині в Горностаєвському районі на окрузі №184 голова селищної ради із бюджетних коштів оплатила автобус, в якому агітували та роздавали по 150 гривень. У Чернігівській області під виборчою дільницею роздають горілку або 20 гривень. У 44 окрузі, в Донецьку, на вході до виборчої дільниці дають заповнений бюлетень замість чистого. 217 округ у м Київ - тут роздавали по 400 гривень за кандидата Столара. Ціни ростуть", - сказав Черненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму вчителям наказали пред'явити фотографії своїх бюлетенів

Голова КВУ зауважив, що люди по своєму реагують на фальсифікації і не тільки пишуть скарги та звертаються до міліції. "У Вінниці автобусом, що перевозив учасників каруселі, невідомі порізали колеса", - додав він.

За даними на КВУ, станом на 15:30 на виборчому окрузі №11 на Вінниччині у м. Ямпіль за голосування за одну із партій дають 500 гривень. Виборцям дають фотоапарат, аби в кабінці він сфотографував свій бюлетень. В окрузі №15 директор школи вимагає від учителів здійснити теж саме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині Партія регіонів роздає безкоштовні продуктові набори - ВО "Батьківщина"

Подібні порушенні відбуваються на Закарпатті в окрузі №70 с. Верхній Студений Міжгірського району, директор школи змушує вчителів показувати бюлетені. У Луганській області на 108 окрузі, на дільниці № 146, що в селі Мало-Іванівка Перевальського району, виборцям роздавали харчі з машини, що належить кандидату Валерію Мошинському. У штабі кандидата кажуть, що харчі привезли, для члені в виборчої комісії.

Зараз ви читаєте новину «У Чернігівській області під виборчою дільницею роздають горілку - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути